fbpx

Twister

Text: Ioana Păunescu
Foto: Serghii Makhno, Vasiliy Butenko

Alcătuit din două spaţii, dintre care unul (cel din zona intrării) pe dublă înălţime, Twister jonglează cu imagini inspirate din natură, în dorinţa de a crea, în mijlocul peisajului urban, o oază în care regăsim vibraţia pământului şi a cerului. Caracterul abstract al interpretării, în forme şi materiale, a unor fenomene, peisaje şi texturi din natură face ca interiorul să fie un colaj inedit.

Twister

Conceptul spaţiului principal se concentrează, la propriu, în jurul unui mănunchi de fusuri: în zona de acces, cu dublă înălţime, cinci separee de formă circulară, unite prin mici zone de circulaţie, formând diningul etajului, se sprijină pe cinci stâlpi fusiformi, printre care cad, la înălţimi diferite, picături de ploaie sub forma lămpilor din sticlă neagră. Stâlpii şi baza „pâlniilor” simulează forma fusului de tornadă, în timp ce parapetul închide vizual separeele etajului. Golurile generoase, orientate spre stradă, beneficiază de prezenţa unor ecrane tridimensionale care filtrează imaginea urbană printr-o perdea de nenumărate beţişoare – asemenea paielor răscolite de vânt.

Twister

În afară de structura existentă a clădirii şi de tejgheaua de bar, toate formele folosite pornesc de la cerc şi elipsă; tonurile materialelor – bej, ocru, purpuriu şi maro – sugerează un peisaj natural abstractizat. Este de remarcat absenţa oricărei nuanţe de verde – care ar fi putut stabili, în principiu, o corespondenţă cromatică evidentă între intenţie şi spaţiul real. În contextul detaliilor prezente, însă, absenţa verdelui transformă conceptul într-o subtilă interpretare, ferită de alunecări strict naturaliste.

Twister

Barul, dispus într-un spaţiu adiacent, este realizat din şipci de lemn lipite între ele; decoraţia pereţilor vrea să sugereze textura unui cuib de păsări, iar forma şi detaliile fotoliilor amintesc, la nivel geometric, de conuri de brad şi păduri de conifere, astfel încât întreaga zonă a barului să sugereze un loc confortabil, de relaxare, ferit de tumultul urban.

Twister

Twister

Twister

Twister

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0