fbpx
Ultima lună de înscrieri la Premiile Holcim pentru Construcţii Durabile


Specialiştii români din construcţii, arhitecţi, proiectanţi, ingineri, dezvoltatori şi firme de construcţii mai au la dispoziţie doar o lună pentru înscrierea proiectelor şi viziunilor de construcţii sustenabile în cadrul Premiilor Holcim pentru Construcţii Durabile. Termenul limită de înscriere a proiectelor în concursul internaţional cu premii de 2 milioane de dolari este 23 martie 2011.

În competiţie se pot înscrie atât proiecte de tip conceptual, cât şi proiecte în stadiu avansat de proiectare sau construcţie (proiecte care rezolvă o situaţie concretă, proiecte realizabile, pe o temă reală, care au şanse de a fi construite sau care ar fi putut fi puse în operă). Pentru eligibilitate, lucrările de construcţie trebuie să nu fi început înainte de 1 iulie 2010.

Fie că este vorba de o amenajare peisagistică, de proiecte de dezvoltare urbană şi infrastructură, imobile de birouri, clădiri civile şi industriale sau de materiale şi tehnologii pentru construcţii, orice tip de proiect poate fi inclus în competiţie.

Conceptul sustenabilităţii oferă participanţilor un cadru orientativ pentru a câştiga competiţia sau pentru a fi remarcat de juriu. Proiectele pot îndeplini cu succes doar unul dintre criterii sau pe toate cele cinci – evoluţie notabilă, performanţă ecologică, eficienţă economică, responsabilitate socială şi calitate arhitecturală.

Concursul are două categorii. Prima categorie, denumită “Main”, este deschisă participanţilor de orice vârstă pentru proiecte mature la un stadiu avansat de design şi cu o mare probabilitate de execuţie. Cea de-a doua categorie, denumită „Next Generation”, este deschisă pentru proiecte şi viziuni conceptuale, în stadii incipiente de design sau cu o mică probabilitate de execuţie.

Înscrierea proiectelor în concursul Holcim Awards se face prin intermediul website-ului oficial, www.holcimawards.org, locul unde sunt disponibile informaţii suplimentare despre competiţie, criterii de jurizare, proiecte anterioare.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0