fbpx

Ultima zi de înscriere pentru International VELUX Award 2014

3 martie 2014 este ultima zi de înscriere pentru concursul International VELUX Award 2014 pentru studenţii la Arhitectură. Studenţii interesaţi care nu se înscriu până la această dată pierd şansa de a concura alături de studenţii la arhitectură din toată lumea, de a-şi prezenta proiectul în revista The Architectural Review precum şi şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 euro.

Până în acest moment s-au înscris aproape 1.700 de studenţi individuali sau echipe de studenţi din întreaga lume. Toţi cei înscrişi în concurs vor trebui să trimită în următoarele trei luni proiectele lor pe tema concursului Light of Tomorrow.

Ne dorim cât mai mulţi participanţi din România, care să prezinte cu mândrie tendinţelor viitoare ale utilizării luminii în arhitectură, aşa cum s-a întâmplat la ediţia precedentă a concursului, când o echipă de studenţi arhitecţi de la Universitatea Politehnică din Timişoara îndrumaţi de către arhitect Bogdan Demetrescu, a câştigat menţiune cu proiectul Interactive Natural Light Source, spune Mădălina Petrescu, Arhitect la VELUX România.

În cei 10 ani de când se organizează, acest concurs şi-a câştigat pe deplin recunoaşterea în rândul studenţilor. În anul 2012, s-au înscris peste 3.200 de studenţi din 59 de ţări şi numărul de proiecte care au fost transmise şi evaluate de către juriul internaţional a fost de 986.

Pentru ediţia din 2014, juriul a fost desemnat şi cuprinde profesionişti cu o experienţă vastă în domeniu; nume cu recunoaştere mondială pentru activitatea didactică, jurnalism, cât şi pentru importante proiecte de arhitectură realizate.

Unul dintre aceştia este Craig Dykers de la compania americană Snøhetta, cel care în prezent lucrează la finalizarea pavilionului „National September 11 Memorial Museum” de la World Trade Center din New York.

Tema concursului Light of Tomorrow este un punct de plecare care le oferă studenţilor oportunitatea de a se aventura în multe detalii. Într-o lume în care atenţia este de cele mai multe ori acordată structurilor arhitecturale în ansamblul lor, acest concurs creează ocazia de a analiza în detaliu aspectele legate de lumina naturală în arhitectură, spune Craig Dykers.

În calitate de editor al revistei internaţionale de arhitectură AR/The Architectural Review, Catherine Slessor face parte din juriu, iar revista pe care o reprezintă este partener al acestui concurs. Acest parteneriat presupune publicarea proiectelor câştigătoare în paginile revistei.

Suntem încântaţi să putem aduce această nouă abordare concursului şi să putem oferi o şansă unică studenţilor câştigători de a fi prezentaţi comunităţii internaţionale a arhitecţilor, spune Per Arnold Andersen, reprezentantul Grupului VELUX în juriu.

Din juriu mai fac parte şi Roisin Heneghan (Irlanda) şi Magda Mostafa (Egipt).

Concursul International VELUX Award este concursul în care îşi găsesc loc toate ideile şi conceptele legate de rolul luminii naturale – nu doar ca o componentă de design sau simplu factor extern, ci ca şi element esenţial şi durabil. Premiul cel mare este în valoare de 30.000 euro.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0