fbpx

Un apartament cu atmosfera unui hotel de 5 stele

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Ștefan Bugalete Design Studio TEXT: Ștefan Bugalete FOTO: Cristian Istrate Prezentat de: LemnArtis

Pasionată de călătorii, beneficiara acestui apartament din Iași și-a dorit un spațiu generos, în care să se simtă ca într-un concediu permanent petrecut într-un hotel de 5 stele. Atmosfera căutată a fost generată prin îmbinarea abilă a culorilor, luminilor și materialelor și introducerea în acest cadru a unor elemente prețioase de mobilier, printre care insula de bucătărie, canapeaua organică sau patul cu baldachin, precum și prin deschiderea unor perspective scenografice, cum ar fi cea din baie către șemineul din dormitor.

Principala provocarea a proiectului a fost aceea de a crea o amenajare premium, cu elemente unice, într-un apartament ce inițial părea constrâns de o compartimentare strictă, gândită în urmă cu câteva decenii. De aceea, pentru a maximiza spațiul disponibil, arhitectul a renunțat la partiția dintre living și bucătărie, ceea ce a permis crearea unei zone de zi mult mai deschise și flexibile. În spiritul temei proiectului – de reproducere a atmosferei unui hotel de lux – linia estetică principală este una modernă, presărată cu discrete detalii Art Deco, elementele structurale și tehnice fiind ingenious camuflate prin piesele de mobilier gândite pentru a genera un sentiment de fluiditate.

În living, canapeaua cu formă organică este poziționată în centrul încăperii, împreună cu insula de bucătărie, creând un spațiu de zi cu flux circular, potrivit pentru întruniri și seri cu prietenii. Cromatica aleasă este una neutră, cu accente de auriu și roșu toscan. Bucătăria cu detalii prețioase, precum marmura cararra și fronturile metalice aurii, a fost structurată pentru a maximiza spațiul de depozitare și frontul de lucru și, în același timp, pentru a constitui, în sine, un element de design ce vine în completarea zonei de zi.

Pentru a desăvârși experiența de hotel de lux, în dormitorul principal, în afară de patul cu baldachin, a fost integrat și un șemineu cu vapori, în timp ce balconul adiacent a fost transformat într-un mic spațiu de lucru/home office. Dormitorul mic a fost convertit într-un dressing tip walk-in, cu uși de sticlă fumurie și lumini încastrate. În baie, s-a optat pentru o cadă freestanding și un despărțitor din sticlă cu folie smart, ce poate deveni opac sau transparent printr-o simplă apăsare de buton, pentru a deschide spațiul către dormitor, făcând șemineul vizibil din ambele părți. Cromatica neutră și luminile discrete invită la o experiență spa.

PROIECT: Apartament MG; AMPLASAMENT: Iași; SUPRAFAȚA UTILĂ: 75 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Ștefan Bugalete Studio; MOBILIER: LemnArtis; FINALIZAT: 2022

 

Articol publicat în igloo #217 /POV: arhitectură, film, scenografie, oraș / decembrie 2023 – ianuarie 2024

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0