fbpx

Un apartament pentru un geek, la Kyiv

AMENAJARE DE INTERIOR: Lisa Pyshneva TEXT: Anca Rotar FOTO: Iryna Kalamurza

Acest apartament din Kyiv a fost gândit pentru a fi „bârlogul” confortabil al unui tânăr geek, pasionat de filme, benzi desenate și artă multimedia. Energic, creativ și plin de umor, cu discrete accente de stil industrial și tot confortul necesar, interiorul este unul contemporan dar care, totodată, pare să existe în afara timpului, într-o dimensiune a imaginației.

Amenajarea gravitează în jurul unui living generos ce constituie „inima” unei zone de zi tip semi open space, care cuprinde și o mică bucătărie și un spațiu de dining amenajat în fața ferestrei. Peretele ce servește drept suport pentru zona de media și face legătura dintre living și bucătărie este lăsat decopertat, iar corpurile de iluminat tip spot amintesc de un platou de filmare. De altfel, în întreaga amenjare, alăturarea dintre nuanțe tonice de verde și pereți „industriali” creează o atmosferă confortabilă și proaspătă.

Referințele preluate din lumea filmelor și cultura populară sunt prezente în fiecare spațiu, uneori cu reinterpretări neașteptate. În zona de lucru de acasă, pictura murală reproduce una dintre operele faimosului artist stradal Banksy, în timp ce un colț dedicat universului Star Wars transformă celebrul citat „Come to the dark side”, original referindu-se la puterea de seducție a întunericului, într-unul pozitiv și „strălucitor” – „Come to the bright side”.

Dormitorul transparent reia verdele din zona de zi în cadrul peretelui tapițat din spatele patului, dar renunță la detaliul industrial al pereților decopertați, pentru un ambient mai soft și relaxant. Spoturile și afișele de colecție nu lipsesc nici de aici. În baia adiacentă, ceramica cu efect tridimensional creează un efect de iluzie optică și de interior de navă spațială dintr-un SF retro.

PROIECT: Movie Fan; AMPLASAMENT: Kyiv, Ucraina; SUPRAFAȚA UTILĂ: 87 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Lisa Pyshneva; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0