fbpx

Un autor şi un cititor au câştigat împreună concursul Superscrierea Cititorilor

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) şi juriul concursului Superscrierea Cititorilor au anunţat astăzi câştigătorii: Teodora Neagu şi Esna Abdulamit. Anunţul a fost făcut pe site-ul Fundaţiei, printr-un scurt video.

Un autor şi un cititor au câştigat împreună concursul Superscrierea Cititorilor

Teodora Neagu este autoarea lucrării câştigătoare, „Noaptea fluturelui mov”, şi va primi premiul de 300 de euro, iar Esna Abdulamit este cititoarea care a propus textul în concurs şi va primi peste 20 de cărţi şi produse oferite de sponsori (F64, Humanitas, Igloo, Okian, Publica, Tea Forte România, Vellant, Friends Advertising).

Câstigătoarele au fost alese dintr-un top 10 lucrări stabilit de public prin vot. Au fost înscrise 146 de articole care au adunat în total peste 4500 de voturi.

“Inainte să citesc textele, m-am simtit onorat sa fiu invitat în juriu, dar nu mă aşteptam să fiu atât de angajat de lectură. Citindu-le, am fost asaltat de mai toate sentimentele spectrului afectiv uman, unele la intensitate maximă. E clar că cititorii simt nevoia să fie mişcaţi, până la lacrimi dacă se poate. Este o lume pentru care merită să plângi şi să râzi cu lacrimi, e nevoie doar de oameni care să ne-o relateze: şi uite că oamenii aceştia există. Iar ei trebuie încurajati, asa cum face Superscrieri.”, a declarat Vlad Stroescu, membru al juriului.

Superscrierea Cititorilor este o competiţie care extinde conceptul Premiilor Superscrieri – de data aceasta publicul a fost cel care a înscris texte de non-ficţiune pe care le consideră valoroase. În plus, tot publicul a fost cel care a votat aceste lucrări, stabilind shortlistul din care juriul a ales lucrarea câştigătoare.

“Mă bucur că Superscrierea Cititorilor a pus în lumină texte peste care lumea a trecut poate în grabă anul trecut. Este un extrordinar prilej de a le mulţumi celor care le-au scris. Se întâmplă atât de rar să mulţumim celor care scriu bine. Poate că e un semn că ar trebui să o facem mai des. Dacă nu trimitem un mail sau o scrisoare autorului fiecărui text bun pe care-l citim pe internet sau în reviste (şi asta ar trebui să facem mai des) putem să îl nominalizăm acum la Superscrierea Citiorilor, competiţie care sunt convinsă că va deveni un agreator bun de texte bune de non-ficţiune şi o recunoaştere frumoasă şi tot mai valoroasă pentru autorii lor.”, afimă Monica Jitariuc, un alt membru al juriului.

Prin participarea la Superscrierea Cititorilor, cititorii au avut şansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sunt relatate evenimentele în România. Cel mai important câştig al competiţiei însă rămâne promovarea în România a genului de scriitură care în America naşte câştigători de Pulitzer.

Juriul Cititorilor a fost compus din 15 profesionişti din diverse domenii, care pun preţ realitatea prezentată prin poveşti bine scrise: Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Amalia Fodor, Andreea Burlacu, Bogdana Butnar, Bogdan Theodor Olteanu, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Mădălina Uceanu, Maria Besnea, Monica Jitariuc, Sintia Radu, Tudor Chirilă şi Vlad Stroescu.

În lista partenerilor care susţin Superscrierea Cititorilor se numără: 121.ro, Academia Caţavencu, All Hollow, Casa mea, Decât o Revistă, Esquire, HotNews, Inspire Business, Institute, Manager Express, National Geographic, Realitatea, RFI, România Liberă, România Pozitivă, Sub25, Ziare.com.

Fundaţia Friends For Friends a început deja pregătirile pentru Premiile Superscrieri, ediţia a treia, care va începe la toamnă.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor şi Premiile Superscrieri exploraţi http://ffff.ro/superscrieri/.

Premiile Superscrieri reprezintă o competiţie care promovează jurnalismul narativ şi scriitura creativă despre oameni, evenimente şi momente reale. Competiţia îşi propune ca, în câţiva ani, să capete în România aceeaşi importanţă pe care o au premiile Pulitzer în SUA. Ediţia a doua a atras peste 350 de materiale înscrise şi premii de peste 2.500 de euro.

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) crede în puterea creativităţii în sens mai larg, a inovaţiei. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Premiile Superscrieri. Non-ficţiuni care schimbă lumea – concurs de scriere creativă şi jurnalism narativ, Creative Fitness Studio – program de antrenare şi dezvoltare a creativităţii, expoziţia Ciorne 2.0 – Cum devin ideile realitate?, Biblioteca FFFF – peste 1500 de cărţi utile profesioniştilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, şi, nu în ultimul rând, evenimentele de la Caffffe Creativa.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0