fbpx

Un birou de design din Austria a creat o tavă ce respectă distanţa socială

Deşi, nu cu mult timp în urmă, nimeni nu şi-ar fi putut imagina un asemenea lucru, anul acesta, distanţarea socială a devenit o realitate a vieţii, iar specialiştii preconizează că aceasta ar putea fi menţinută până la sfârşitul lui 2021. Arhitecţii şi designerii au fost nevoiţi să se adapteze la noua realitate şi să vină în întâmpinarea necesităţilor particulare generate în contextul pandemiei.

Printre ei se numără biroul de design industrial MarchGut, cu sediul în Linz, care a creat pentru Biohotel Schwanen, un hotel-restaurant din Alpii austrieci, o tavă de servit adaptată erei Covid-19.

Tava ALMA este o unealtă pentru prezentarea şi servirea mesei cu o lungime de 1,20 m, ce permite ca toţi cei aşezaţi la o masă să poată fi serviţi în acelaşi timp, de către un singur ospătar, respectând distanţa socială. Graţie picioarelor rotunjite, ea poate fi împinsă cu uşurinţă către centrul mesei.

marchgut_alma_(c)Roswitha-Schneider01

Sustenabilitatea, folosirea de materiale naturale şi a resurselor locale reprezintă o parte importantă din filozofia MarchGut. Prin urmare, tava ALMA este realizată din lemn masiv de arţar, prelucrat într-un atelier din vestul Austriei.

marchgut_alma_(c)Roswitha-Schneider05

Menită să rămână în acelaşi loc pe toată durata mesei, ALMA le permite celor prezenţi să admire aranjamentul culinar şi să se servească singuri, urmând ca apoi să aşeze farfuriile şi tacâmurile la loc pe tavă, pentru a putea fi preluate de angajaţi în siguranţă.

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0