fbpx

Un cocon protector şi luminos. Apartament ACIC, Bucureşti

Amplasat într-un ansamblu rezidențial din zona de Nord a Capitalei, apartamentul este rezultatul renovării unui spaţiu de 126 mp şi cuprinde o zonă de zi în plan deschis, dormitor, birou, dressing și două băi. Beneficiarii şi-au dorit o locuinţă cu o atmosferă serenă şi spații fluide, care se continuă armonios, fără delimitări vizuale clare.

Principala provocare a proiectului a fost obţinerea unui ansamblu deschis şi omogen, în contextul în care spaţiul iniţial era puternic segmentat de elemente de structură. În acest sens, înălțimea spațiilor s-a dovedit un avantaj, permiţând montarea unor plafoane false care, în zona de zi, maschează grinzile structurale şi menţin unitatea vizuală, iar, în zona de noapte, integrează ventilația și sistemul audio, păstrând senzaţia de relaxare şi confort.

apartament_acic_kanso_plan

Plan

Utilizarea din abundenţă a albului creează o atmosferă de cocon protector şi luminos, dar şi versatil şi funcţional, oferind un sentiment de libertate și de evadare din aglomerația urbană. Spaţiile de depozitare generoase sunt integrate abil în ansamblu pentru a menţine curgerea naturală a interioarelor.

apartament_acic_kanso_7

În zona de zi regăsim spațiul de relaxare și bucătăria, care se continuă lin într-o alveolă ce adăpostește zona de dining, deschisă vizual către lacul din vecinătate. De altfel, toate trecerile dintre diferitele zone sunt marcate de forme curbe, menite să accentueze fluiditatea spațiului și să creeze un echilibru între linia estetică minimalistă și căldura unui cămin. Mobilierul de bucătărie are un dublu rol, funcţionând şi ca un „perete de mobilă” ce delimitează lobby-ul de zona de zi şi maximizează spaţiul de depozitare.

apartament_acic_kanso_8

Confortabila zonă de noapte reia tema liniilor curbe şi introduce o serie de piese customizate din metal – lampa de lângă pat care se continuă în noptieră, măsuța de machiaj și rafturile pentru cărți – ce conferă spaţiului o personalitate aparte.

apartament_acic_kanso_9

Uşile filomuro prezente în întregul apartament contribuie, de asemenea, la senzaţia de unitate vizuală şi, în cazul dormitorului, oferă o trecere lină spre baia matrimonială, prin intermediul unui corp-tampon. La rândul său, baia conţine o generoasă depozitare integrată, realizată din furnir, iar tapetul cu tematică geometrică se aliniază formelor curbe din restul apartamentului.

apartament_acic_kanso_10

PROIECT: Apartament ACIC; AMPLASAMENT: Str. Intrarea Chefalului, Bucureşti; SUPRAFAŢA: 126 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Kanso Design, arh. Andra Bica; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0