fbpx

Un moment de răgaz

În Cluj, în piața Mihai Viteazul, magazinul Napolact (considerat, de către brand, a avea cea mai îndelungată tradiţie din ţară) a fost reimaginat şi re­lansat pentru a deveni o formulă unică de spaţiu de vânzare plus zonă de cafenea, în care clienţii să se poată bucura, în tihnă, de produsele cunoscute, dar şi de mixuri pregătite exclusiv pentru această locaţie.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Em Iova

Un moment de răgaz

Proiectul de amenajare, semnat de designerul Cosmin Todor, combină un joc de nuanţe de alb şi de lemn natur, de linii simple şi contemporane profilate pe o deschidere generoasă către spaţiul urban încojură­tor. Elementele de detaliu readuc puţin din imaginea unei gospodării ţărăneşti şi rezonează bine cu imaginea pe care Napolact şi-a cons­tru­it-o în ultimii ani, fiind însă completate de un touch industrial, dat de finisajul pardoselii şi de câteva elemente high tech (metal aparent, spoturi, chiar şi piese de mobilier).

Un moment de răgaz

Un moment de răgaz

Piesa centrală, şi anume tejghea­ua/mini-bucătărie deschisă, care include o mică zonă de preparare şi o elegantă zonă de expunere (a produselor de bază dar şi a sand­wi­chu­rilor şi gustărilor realizate cu acestea) se continuă cu vitrinele reci de­dicate produselor lactate. Meniul, alcătuit de cunoscutul bucă­tar Adrian Hădean, este unul bazat pe combinaţii simple, realizate cu în­treaga gamă de brânzeturi, iaurturi şi lactate a brandului, şi oferă de la mic dejun (lapte cu va­nilie sau ciocolată, alături de patiserie proaspătă) la o gustare de prânz sau un iaurt uşor pentru seară.

Un moment de răgaz

Tot acest ansamblu de detalii ajută la (re)construirea unei imagini frumoase a clasicului lactobar, odată par­te componentă din viaţa noastră zilnică, şi la crearea unui model de reintegrare, treptată şi naturală, într-o piaţă plină de gusturi şi concepte complexe, a acelui lucru simplu, uşor, rapid şi denumit, generic, gustare.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0