fbpx

Un neconvenţional loft pentru doi la Kyiv

AMENAJARE DE INTERIOR: Za-Za Interior Design TEXT: Anca Rotar FOTO: courtesy of Za-Za Interior Design

Proprietarii acestui loft din Kyiv sunt doi tineri freelanceri pasionaţi de gaming şi iubitori de animale. Stilul lor de viaţă neconvenţional se reflectă în abordarea inedită a amenajării, care combină elementele consacrate ale unui loft cu unele inedite şi neaşteptate, pentru a crea un „acasă” mai altfel.

Deşi impresia iniţială poate fi una uşor haotică, toate funcţiunile necesare proprietarilor sunt la locul lor, dezordinea aparentă fiind, de fapt, una bine gândită. Din punct de vedere cromatic, strategia a fost de a crea un fundal cald, prin combinarea betonului cu nuanţele naturale ale cărămizii şi lemnului şi, apoi, de a introduce tonuri contrastante.

 

Plafoanele din beton aparent, metalul şi corpurile de iluminat industriale se armonizează în mod neaşteptat cu accentele vii de culoare şi texturile moi. În holul de intrare, o oglindă generoasă amplifică spaţiul disponibil, iar zona de cuier este marcată printr-o nuanţă puternică de albastru. Aceeaşi nuanţă este reluată în cadrul mobilierului încastrat de bucătărie din zona de zi tip open space. Spaţiul de dining, unde niciun model de scaun nu se repetă, contribuind la aspectul de „dezordine ordonată”, este marcat, la nivelul plafonului, de un corp suspendat metalic, marcă a stilului industrial şi, la nivelul podelei, de plăci ceramice prezente şi în zona de gătit. În living, se remarcă peretele-accent din cărămidă în zig-zag, iar corpurile de iluminat din sfoară şi textura catifelată ale canapelei creează un micro-ambient confortabil.

 

În dormitor, pictura murală în oglindă şi arcada din cărămidă aduc o notă de oniric, însă piesa de rezistenţă este, de departe, patul realizat din elemente recuperate. În baie, texturile gresiei creează un sentiment de peşteră formată natural, în contrast cu liniile rotunjite, moderne, ale chiuvetei şi oglinzii, care aduc şi o pată de culoare în spaţiu.

PROIECT: Loft for two; AMPLASAMENT: Kyiv, Ucraina; AMENAJARE DE INTERIOR: Za-Za Interior Design; FINALIZAT: 2020

 

Descoperiţi mai multe proiecte semnate de arhitecţi şi designeri ucraineni în igloo #208 / Ucraina, disponibil în curând

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0