fbpx

Un nou complex de locuinţe aproape de meciurile echipei preferate. Viola Park, Viena, Austria

Modern, sustenabil, beneficiind de mai multe spaţii verzi şi, nu în ultimul rând, accesibil, acest ansamblu de locuinţe colective este situat în cadrul noii dezvoltări urbane Viola Park din Viena, care ocupă o suprafaţă de 6 hectare în imediata vecinătate a stadionului de fotbal Generali Arena.

Noul cartier pune la dispoziţia rezidenţilor mai multe spaţii publice deschise, cele mai importante fiind două parcuri cu suprafeţe mari, dar şi mai multe spaţii de joacă şi socializare pentru copii şi adolescenţi în apropierea locuinţelor propriu-zise. Sustenabilitatea şi eficienţa energetică constituie, de asemenea, o prioritate importantă pentru noua dezvoltare, prin folosirea mai multor surse alternative de energie electrică şi a tehnologiei LED pentru iluminat.

Plan cartier

Plan cartier

Complexul proiectat de arhitecţii de la feld72 conţine 160 de apartamente, o grădiniţă, un generos spaţiu comun interior şi mai multe spaţii deschise. Corpurile de clădire în formă de L şi volumul tip turn sunt unificate de o bază comună care găzduieşte grădiniţa, în cadrul căreia pot învăţa în acelaşi timp 6 grupe de copii. Spaţiul educaţional se închide faţă de stradă şi stadion, generând o curte interioară protejată, cu acces spre parcul învecinat.

feld72_Viola-Park_Hertha-Hurnaus_4020

Acoperişurile verzi contribuie la calitatea aerului din cadrul complexului, iar numeroasele locuri de parcare pentru biciclete îndeamnă, la rândul lor, către un stil de viaţă mai sustenabil. De asemenea, numeroasele zone deschise şi de joacă, precum şi spaţiul comun amenajat în interior încurajează comunicarea şi o bună convieţuire. Şi, nu în ultimul rând, fanii FK Austria nu ar putea locui mai aproape de echipa preferată.

feld72_Viola-Park_Hertha-Hurnaus_4568

PROIECT: Complex rezidenţial Viola Park; AMPLASAMENT: Viena, Austria; SUPRAFAŢA: 15.250 mp; ARHITECTURĂ: feld72; ECHIPA: Zsuzsanna Balla, Martin Bauer, Ana Patricia Gomes, Raphael Gregorits, Hanna Kovar, Falk Lennart Kremzow, Ralph Reisinger, Mario Steiner, Arjan von Toorenburg; INGINERIE STRUCTURALĂ, INSTALAŢII ELECTRICE: Dr. Ronald Mischek ZT GmbH; PROTECŢIE INCENDII: Röhrer Bauphysik; ARHITECTURĂ PEISAGISTICĂ: Land in Sicht; FINALIZAT: 2019

Descoperiţi mai multe proiecte de locuinţe sociale din Austria în igloo #205 / decembrie 2021 – ianuarie 2022 / Viena. Locuinţe sociale, în curând pe piaţă

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0