fbpx

Un nou concurs provoacă studenţii la Design

Din 1 octombrie 2013, Grupul VELUX lansează VELUX International Design Award – o competiţie ce are ca scop descoperirea viitoarelor talente din lumea design-ului şi, în premieră, realizarea unor modele revoluţionare de rulouri decorative şi parasolare pentru ferestrele de mansardă.

Cum vor arăta accesoriile viitorului pentru aceste surse de lumină naturală? Aceasta este una dintre provocările noului concurs, VELUX International Design Award 2014, care se adresează studenţilor Facultăţilor sau secţiilor de Design. Fundamentul acestui concurs este tocmai dorinţa de a descoperi cel mai bun şi mai inovativ model de rulouri decorative şi parasolare care ar putea reconsidera modelele actuale.

Design-ul produselor care decorează o fereastră (fie că vorbim de rulouri parasolare, decorative, perdele, jaluzele) influenţează posibilitatea noastră de a modifica mediul ambiant prin atenuarea luminii puternice a soarelui şi reglarea luminii, zi sau noapte, după cum ne dorim. Rulourile pot influenţa interacţiunea cu mediul înconjurător, prin conectarea cu sau separarea de natura exterioară din vecinătatea noastră. Ne stimulează imaginaţia şi contribuie la dezvoltarea noastră. De aceea, acest concurs recompensează soluţiile care au un potenţial real de schimbarea a calităţii vieţii oamenilor

Juriul reuneşte renumiţi designeri din toată lumea
Proiectele de design vor fi jurizate de către un juriu internaţional format din designeri renumiţi. Componenţa juriului a avut în vedere un echilibru între excelenţă, diversitate şi reprezentare geografică. Membrii juriului sunt: iniţiatorul premiului Red Dot Award Dr. Peter Zec, designerul german de textile Petra Blaisse şi duo-ul italo-danez Gamfratesi specializat în design de mobilă.
Nominalizările pentru premiu sunt selectate pe baza criteriilor de evaluare precum: inovaţie, calitatea vieţii, sustenabilitate şi pontenţialul de aplicabilitate.

Premiul I – 6000 euro
Câştigătorul premiului I va fi recompensat cu un premiu în valoarea de 6000 euro în cadrul unei ceremonii care va avea loc în luna mai 2014. Premiul al II-lea valorează 2500 euro iar toate propunerile de design câştigătoare vor fi expuse în cadrul unei expoziţii online.
Participanţii la concurs vor avea ocazia să împărtăşească ideile lor în cadrul unei comunităţi online unde fiecare îşi poate vota favoritul iar câştigătorul va primi un premiu în valoare de 1500 euro.

Ocazie excelentă pentru studenţii Facultăţilor de Design
Iniţiat de Grupul VELUX, concursul constituie o oportunitate unică pentru studenţii la Design să fie implicaţi în iniţiativa Grupului VELUX de dezvoltare a unui nou produs – iniţiativă care s-a materializat recent prin colaborarea cu faimosul designer Karim Rashid. Industria produselor de accesorizare a ferestrelor a trecut prin mai multe schimbări în ultimii ani, în raport cu materialele textile folosite şi metodele de producţie. Acest fapt deschide oportunităţi noi şi reprezintă un nou pas în dezvoltare.

Calendarul concursului:
1 Octombrie 2013: lansarea concursului; deschiderea perioadei pentru înregistrarea studenţilor
31 Decembrie 2013: închiderea perioadei de înregistrare
3 Ianuarie 2014: deschiderea perioadei de trimitere a proiectelor
1 Martie 2014: închiderea perioadei de trimitere a proiectelor
Aprilie 2014: Evaluarea proiectelor înscrise de către juriu
Mai 2014: Gala de premiere, anunţarea oficială a câştigătorilor şi expoziţie online cu toate proiectele participante.

Pentru mai multe informaţii despre concursul VELUX International Design Award, va rugăm vizitaţi designaward.velux.com.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0