fbpx

Un punct în timp și spațiu – igloo 200 & 20 de ani de la prima apariție

Ne gândeam să cam fugim de aniversare și de convenționalul datelor rotunde, dar istoria (proprie) ne-a prins din urmă, e vie, e prezentă și are de gând să meargă mai departe, îndemnându-ne, inevitabil, să privim asupra noastră cu atenție, cu simț critic și cu bucurie totodată. Se fac 200 de apariții igloo, în cel de-al 20-lea an de existență neîntreruptă. Ceva experiență s-a strâns, dar altfel rămânem tot tineri, curioși, alerți, gata să explorăm noi teritorii, deci gata să și greșim. Peisajul destul de rarefiat al publicaţiilor de arhitectură din România ne invită – ba poate chiar ne obligă, mai ales acum c-avem o vârstă! – să marcăm trecerea noastră prin lume, convinși de sensul muncii noastre, de valoarea eforturilor depuse, de binele adus.

După 20 de ani…, timp în care digitalizarea s-a accelerat, creând noi forme de raportare la realitate, rămânem atașați formatului tipărit pe hârtie. Nu din încăpățânare, nu din nostalgie ori neadecvare – căci suntem la fel de bine ancorați și adaptați în dispersia generală a mediului online –, ci pentru că o revistă, o carte sunt – mai mult decât oricând – obiecte care punctează spațiul și timpul; creează reliefuri într-o curgere informă de imagini, de zgomot și alți stimuli care, tocmai prin excesul lor, netezesc și amorțesc simțurile. Or, prin vigilența și frumusețea conținutului său de hârtie, igloo caută ascuțirea simțurilor, privilegiind lectura atentă, privirea profundă, înțelegerea.

Numărul 200 – ca un modern sprijinit pe umerii giganților – știe multe, privind deopotrivă în urmă și în viitor, încercând să iasă din labirint. A pregătit o retrospectivă a celor mai elocvente rubrici ce au compus de-a lungul timpului publicația, o selecție a celor mai interesante proiecte prezentate în paginile revistei și, nu în ultimul rând, o colecție de gânduri și însemnări de la arhitecţi care ne-au trecut pragul și de la foşti/vechi membri ai echipei redacţionale.

igloo 200 marchează și câteva gesturi de înnoire: revista își schimbă formatul, coperta căpătând o robustețe fină, plăcută la atingere, iar tânăra și sprintena rubrică #degustbun asociază arhitecturii și alte domenii culturale, într-o căutare aflată sub semnul plăcerii și al celebrării simțurilor.

[button color=”white” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-200-februarie-martie-2021-numar-aniversar/”]comandă igloo aniversar[/button]

♦ ♦ ♦

♦ ♦ ♦  O F E R T Ă  DE  L A N S A R E  ♦ ♦ ♦ 24 februarie – 12 martie

În semn de prețuire a comunității de cititori ce crește de la an la an și ne ajută să construim neobosiți igloo după igloo, numărul aniversar vine însoțit de cadouri și surprize.

  • primele 20 de comenzi primesc automat și volumul O cabină de tir numită România care reunește o parte din editorialele memorabile ale lui Bruno Andreșoiu, recognoscibile prin sarcasmul și directețea lor.

cop_CABINA_TIR_shop

  • toate comenzile vor intra în cursa pentru câștigarea unui termostat inteligent Netatmo de la Legrand, apreciat atât pentru designul simplu și elegant, cât și pentru performanțele tehnice, gestionând eficient resursele și asigurând maximum de confort în casa ta. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți (via random.org) și anunțat în data de 15 martie.

Câștigător: Andrei Graur, Deva

[button color=”white” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-200-februarie-martie-2021-numar-aniversar/”]comandă igloo aniversar[/button]

igloo_200-shop

S U M A R

EDITORIAL
La 200 de numere

AGENDĂ
FORMGIVING – Dând formă viitorului
SAR 130
20 de ani de OAR
Soluție completă VR. Hi-Tech Learning Center
MoAE – 20 de afirmații Carlos Castanheira
Acoperiș centripet, exterior alb. Yabuli Entrepreneurs Congress Center

CITY PLUS
Cinci scenarii urbane de viitor
Vom locui înconjurați de vegetație
Vom zbura cu ajutorul capsulelor de locuit
Apa va fi catalizator al spațiului public
Vom studia în mijlocul parcurilor
Vom șterge granița dintre real și virtual, dintre permanent și efemer

TEORIE
Este „viața culturală” o formă de viață?

INOVAȚIE
Proiect bionic. Intrări în tunelul Wenming Est

ARHITECTURA ÎN OBIECTIV
Sebastian Apostol crede în imortalitatea fotografiei prin oameni, clădiri și context

PROIECTE INTERNAȚIONALE
Un oraș-în-oraș, unde nu plouă niciodată. Gare Maritime, Bruxelles
O conversie unitară ca reunire de fragmente. Studiourile Jacoby

PROIECTE
Birouri Equilibrium. Evocând natura umană mereu adaptabilă
Atria Resort
Forme mari și linii clare. Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București
Casa artistică cu mansardă luminoasă
Vederi încântătoare. Apartament în centrul Bucureștiului
Musette, deschide-te!
Farmecul lumii interbelice. Restaurant Clop

DOSAR.SPECIAL
igloo #200 și 20 de ani de la prima apariție

#DEGUSTBUN
#deGustBun concentrat rafinat de la igloo
Meniul zilei: Oameni, licori, ghivece și povești la POT Stories
Meniul zilei: Restart în natură sau noua viață a unei vechi case săsești din Barcut
Taclale: Despre gust bun în vin și literatură cu Laurent Pfeffer
Digestiv: Fika. Pauza de conectare cu ceilalți, cu lumea

____________

⇒ IMPORTANT: Livrarea numărului igloo #200 se va face începând cu data de 2 martie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0