fbpx

Un retreat atipic în locuinţa a doi creativi. TypeO Loft, Skåne, Suedia

Creativii suedezi Micha van Dinther şi Magnus Wittbjer, fondatori ai concept store-ului TypeO, au amenajat un mini-retreat cu o singură cameră în mansarda casei tradiţionale de piatră ce le serveşte drept locuinţă personală, atelier şi sediu al magazinului. Situat în regiunea Skåne (Scania) din sudul Suediei, în apropiere de oraşul Ystad, spaţiul deschis publicului în vara lui 2020 îşi propune să devină un exemplu pentru „noul normal” din domeniul turismului într-o lume întoarsă cu susul în jos.

Înconjurat de un peisaj idilic, cu dealuri şi păduri, TypeO Loft oferă un alt tip de lux, cel al liniştii, păcii interioare, intimităţii şi posibilităţii de a „încetini” şi a te bucura de momentul prezent. Cu o suprafaţă de numai 50 mp, spaţiul are o structură tip open plan, cu zonă de lounge, bucătărie şi dormitor cu o baie adiacentă şi poate găzdui maxim două persoane în acelaşi timp, oferindu-le un loc sigur, pe care nu trebuie să îl împartă cu alţi călători. În acelaşi timp, ei au la dispoziţie un alt tip de experienţă retail, care oferă opţiunea de a achiziţiona oricare dintre obiectele prezente în interior şi folosite în timpul şederii.

TypeOLoft_MikeKarlssonLundgren_7

Faţada triunghiulară de sticlă stabileşte o comunicare permanantă între interior şi exterior şi asigură un „loc în primul rând” la spectacolul naturii aflate în continuă schimbare, oaspeţii putând admira nestingheriţi jocurile de lumini şi umbre de pe parcursul zilei, tranziţia dintre anotimpuri şi fauna locală.

TypeOLoft_MikeKarlssonLundgren_8

Piesele de mobilier şi accesoriile – care, aşa cum am menţionat deja, pot fi achiziţionate – au fost alese cu mare atenţie, atât pentru calităţile estetice, cât şi pentru caracterul funcţional şi sustenabil, astfel încât fiecare obiect are un rol precis în cadrul spaţiului şi nimic nu este în plus. Bucătăria cu dulapuri din lemn în tonuri pale, realizate special pentru acest proiect, este echipată cu sticlărie marca Studio Vit, tacâmuri Hasami Porcelain şi vase de gătit de la Skeppshult. În zona de lounge se remarcă cele două fotolii moi din piele orientate către fereastră, iar în spaţiul de dormit, lenjeria ce acoperă patul king size cu cadru din lemn este de la Read The Label.

TypeOLoft_MikeKarlssonLundgren_10

Toate acestea contribuie la o atmosferă confortabilă, de răsfăţ şi relaxare, dar care invită, în acelaşi timp, oaspeţii să îşi aproprieze cu adevărat spaţiul în perioada în care îl ocupă şi să îşi stabilească propriile ritualuri.

PROIECT: TypeO Loft; ADRESA: Skåne, Suedia; SUPRAFAŢA: 50 mp; AMENAJARE: Micha van Dinther, Magnus Wittbjer; FINALIZAT: 2020

Descoperiţi mai multe proiecte de lofturi în igloo #201 / aprilie-mai 2021 / Scenografie şi arhitectură

igloo_201-shop

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0