fbpx

Un timp al faptelor, alături de Vintilă Mihăilescu: expoziție cu licitație caritabilă

Vernisaj expoziție: 11 iulie, ora 7 pm, Galeria Mobius, str. Mendeleev, nr. 2.
Expoziția este deschisă în perioada 12 iulie – 14 iulie, între orele 14 – 17

Eveniment licitație caritabilă: 14 iulie, ora 7 pm, Rezidența BRD Scena9,
str. I. L. Caragiale, nr. 32

Artiști și personalități publice susțin campania inițiată de familia antropologului Vintilă Mihăilescu diagnosticat cu leucemie, pentru strângerea de fonduri necesare unei operații de transplant.

Vintilă Mihăilescu, unul dintre cei mai cunoscuți antropologi români, profesor universitar în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică, un tip agresiv de cancer al sângelui.
Profesorul Mihăilescu a format multe generații de antropologi și sociologi români. Ne-a explicat, cu umor și blândețe, lumea pe care-o trăim – niciodată sentențios, întotdeauna curios și deschis. A transformat orice experiență într-un teren de cercetare, de la sud-vestul arid al României, până la propria internare în spital. A vorbit, cu la fel de multă răbdare, studenților și necunoscuților, celor care-l citeau săptămânal în publicații culturale și celor care nu mai auziseră niciodată de el.
Vintilă Mihăilescu e poate cel mai generos intelectual român – iar acum e momentul ca generozitatea noastră să se îndrepte către el.
De la internarea în spital și până acum, profesorul a trecut prin mai multe tratamente cu citostatice, în speranța că situația sa se va îmbunătăți suficient încât să poată face un transplant. Transplantul este singura șansă de supraviețuire a profesorului Mihăilescu.
Operația nu poate fi realizată în România, procedurile urmând să fie făcute în Franța, la Spitalul Universitar din Besançon, cu începere din luna iulie, pe o perioadă de cel puțin trei luni. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de cel puțin 250.000 euro.
Timpul rămas până la operație este foarte scurt, iar pînă în prezent a fost strânsă jumătate din suma necesară.
Joia viitoare la data de 11 iulie, între orele 19:00 – 22:00, în spațiul Galeriei Mobius va invităm la vizionarea lucrărilor donate pentru care va fi organizată o licitație duminică 14 iulie la Rezidența BRD Scena9.
Sumele donate în urma licitației vor fi virate direct în conturile deschise în Campanie Strangere Fonduri – Fund raising – Vintila Mihailescu.

* * *

Informații și detalii pentru cei interesați să participe și să susțină acest eveniment:
Roxana Gamarț: +40 726 152 156 sau prin email la adresa roxana.gamart@mobius-gallery.com
Ștefania Dobrescu: +40 727 169 079 sau prin email la adresa stefania.dobrescu@mobius-gallery.com
Donații se pot face și accesând informațiile de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/donate/2204204266536816/2885572948136495/
Anișoara Mihăilescu
CONT Euro: RO44INGB0000999908974365
Code SWIFT: INGBROBU
Banca: ING
Ron Account: RO34INGB0000999908974351

La ultima ediție a târgului de carte Bookfest, a fost lansată cea mai recentă carte a lui Vintilă Mihăilescu, În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului, o cronică a vieții pacientului în sistemul medical din România.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0