Un toast pentru design. Apartament Cheers by Diez Office

Situat în cadrul unui nou ansamblu rezidenţial din Capitală, acest apartament cu patru camere a fost modificat şi optimizat pentru a se potrivi stilului de viaţă al proprietarilor. Amenajarea este dominată de lemn în tonuri calde, plasat într-un plăcut contrast cu detaliile în nuanţe de gri închis şi negru, efectul total fiind unul elegant, riguros, dar şi foarte dinamic.

Într-o primă fază, partiul apartamentului a fost modificat şi optimizat faţă de cel iniţial, pentru a mări spaţiile de locuit. Spaţiile de tranzit, reduse la minimul necesar în urma acestei intervenţii, constituie trunchiul comun care articulează cele două zone principale – cea de zi, fără delimitări parietale, compusă din living bucătărie şi dining, şi cea de noapte, din care fac parte dormitorul matrimonial cu baie şi dressing proprii, alături de cele două dormitoare ale copiilor, cu baie şi dressing comune.

Conform cerinţelor clientului, amenajarea se remarcă prin rigoare: fiecare cadru surprins este compus cu atenţie şi fiecare element de design urmăreste o linie clară în logica întregului apartament.

Zona de intrare şi cea de zi sunt unificate de un bloc alcătuit din placări de pereţi, piese de depozitare şi accente luminoase, care ordonează spaţiul şi direcţionează către fiecare funcţie in parte. Graţie acestei inserţii ce rezolvă nevoia de depozitare, livingul îşi păstrează amplitudinea rezultată în urma recompartimentării. La rândul său, bucătăria nu ocupă mai mult spaţiu decât este strict necesar, având evidenţiată doar zona de lucru, în timp ce restul funcţiunii pare a fi parte constructivă a locuinţei.

Dormitorul matrimonial păstrează aceleaşi elemente estetice şi funcţionale din living, generând astfel un spaţiu aerisit, populat, din nou, numai cu piesele de mobilier necesare locuirii. Baia şi dressingul adiacente sunt ambele finisate în non-culori, cu elemente din lemn.

Per ansamblu, apartamentul apare ca o compoziţie de linii simple, nuanţe de alb şi negru, cu finisaje naturale, tonul general fiind întrerupt doar de dormitoarele copiilor, gândite pentru a se potrivi personalităţilor acestora, ca playground-uri colorate, cu texturi variate, calde.

PROIECT: Diez Office, arh. Oana Vasile, arh. int. Ştefana Costraş; FINALIZAT: 2020