fbpx

Unde mai merg hipsterii de București

Una dintre cele mai noi cafenele bucureștene cu personalitate s-a deschis la începutul acestui an lângă biserica Kretzulescu, fiind pentru ceva vreme vecină și cu librăria engleză Anthony Frost, a cărei închidere bruscă încă ne afectează.

Artichoke e noul loc unde hipsterii merg să răsfoiască o revistă alternativă la modă și unde simpaticul logo poartă semnătura grafică a celor de la LOOT. Dar proiectul demarat de Diana Anghel și Alex Ciomartan care ne încântau pe final de 2016 cu apariția primului botanical bar din oraș, FIX me a drink, înseamnă mai mult decât atât. După cum ne-a mărturisit Diana, la Artichoke se dorește conturarea unei comunități de oameni cu aceleași interese.

“Ce credem că e simpatic la Artichoke e ideea de a lucra cu mici producători şi artizani. Scopul nostru e să descoperim cât mai mulţi oameni care fac lucruri cu pasiune în zona de food & drinks şi să construim o comunitate mişto împreună.”

După cei 5 ani petrecuți la Londra, cei doi știu că spațiul este extram de important pentru vibe-ul unui loc. Iar acesta are avantajul unei conexiuni speciale cu orașul.

În cele trei camere, ideile echipei legate de mixul cafelei de specialitate și a produselor făcute de artizani cu pasiunea pentru plante și fotografie și-au găsit expresia într-un design relaxat la conturarea căruia au contribuit și Oana Gavrilă, de la Diez Office și BRUT concept (proiectare mobilier şi execuţie).

Dar cine merge până la urmă la cafenea? Ei bine, pasionaţii de industriil creative.

“În timp, ideal ar fi ca Artichoke să construiască această comunitate de oameni pasionaţi de diverse domenii – fie că vorbim despre cafea, pâine cu maia sau fotografie. Atât eu, cât şi Alex, am fost mereu interesaţi de domeniile creative şi artizanat, aşa că ne dorim că acest coffee shop să fie despre asta.”

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0