fbpx

Understanding Design

Evenimentul “Understanding Design” are loc pe 4 și 5 noiembrie 2017 la ARCUB Gabroveni. “Understanding Design” propune două zile de expoziție, proiecții de filme, tururi ghidate și discuții în care publicul află direct de la designeri care sunt procesele din spatele obiectelor de design.

Expoziția Understanding Design nu este doar o expunere de produse, ci și una de proces al creativității în design.

V-ați întrebat cum sunt gândite și mai apoi produse obiectele de design? Câtă muncă se ascunde în spatele unei simple suprafețe de lemn șlefuit? Câte ore de muncă sunt în spatele a ceea ce pare un produs simplu? Acestea sunt câteva din întrebările la care publicul poate afla răspunsul la Understanding Design.

Expoziția este dedicată procesului parcurs de autor de la creație până la realizarea unui proiect de design. Vor expune: Ciprian Manda, Diana Buga, Dragoș Motica | Ubikubi, DZNR Studio | Mihnea Ghilduș, Raul Cadar & Magda Traciu, Honest Goods by Pro Patrimonio | Machidon Andreea-Daniela, Veronica Olariu & Ruxandra Sacaliș, IF irinaflorea, Mădălina Teler | De Ceramică, Marius Miclăuș, Manda Mihai | Brut Concept, Prototip Studio | Bogdan Goția, Ioana Goția-Ciurea & Mihai Veg, RIZI | Alina Rizescu & Bogdan Ștefănescu.

De asemenea, publicul poate vedea rezultatele atelierului „Amprente urbane în bijuteria contemporană”, coordonat de Assamblage și ale concursului de grafică “Understanding the city”.

Vernisajul are loc sâmbătă, 4 noiembrie, ora 11:00, iar vizitarea expoziției se poate realiza pe 4 și 5 noiembrie între orele 11:00-21:00. Mai mult, designerii români expozanți își vor prezenta ideile la cele două tururi ghidate prin expoziție ce vor avea loc pe 4 noiembrie ora 12:00 și duminică, 5 noiembrie, ora 16:00. Tot duminică, 5 noiembrie, de la ora 15.30 va avea loc un panel de discuții despre MATER, prima bibliotecă de materiale din România și platforma de crowdfunding Startarium.

În plus, vor fi mai multe proiecții de filme care prezintă poveștile unor designeri consacrați precum Ray și Charles Eames sau Eileen Gray.

Sâmbătă, 4 noiembrie, la ARCUB, pot fi urmărite filmele EAMES: The Architect and The Painter , de la ora 17:00 și de la ora 19:00 Troublemakers. The Story of Land Art și Il Grande Cretto di Gibellina. La final, publicul poate participa la un Q&A cu regizoarea filmului Il Grande Cretto di Gibellina, Petra Noordkamp.

Tot la ARCUB, duminică, 5 noiembrie, pot fi vizionate filmele Talking House: Eileen Gray & Jean Badovici, de la 17:00, urmat de un Q&A cu regizoarea Elizabeth Lennard, iar apoi Gray Matters, pelicula ce explorează lunga, fascinanta și complicata carieră a arhitectei și designerului Eileen Gray.

Intrarea la expoziție este gratuită.
Biletele pentru filme pot fi achiziționate pe https://eventbook.ro/program/urbaneye
Participarea la atelierul pentru copii se face pe bază de înscrieri completând formularul

Understanding Design este un proiect cultural al asociației ARTA în dialog, realizat în parteneriat cu platforma de design românesc Dizainăr.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0