fbpx

Urban-contemporan cu accente wabi-sabi. Apartament A7, o amenajare Pure-Mess Design

ARMENAJARE DE INTERIOR: Pure-Mess Design TEXT: Pure-Mess Design, Anca Rotar FOTO: Sabin Prodan

Stilul abordat de echipa Pure-Mess Design pentru amenajarea acestui apartament cu trei camere din Bucureşti este unul urban-contemporan ce împrumută accente preluate din filozofia wabi-sabi pentru a se diferenţia de imaginea tipică a amenajărilor moderne.

Zona livingului este însuflețită de canapeaua realizată pe comandă, ea reprezentând și piesa centrală care asigură o atmosferă de relaxare și deconectare de la cotidian. Elementele ce trimit la cultura japoneză transformă spațiul în „acasă” și încurajează beneficiarii către petrecerea timpului în acest spaţiu confortabil. În spiritul wabi-sabi, detaliile amenajării evidențiază câteva finisaje imperfecte, gândite pentru a oferi un ambient plin de candoare, cu accente naturale, ce invită la savurarea momentului prezent.

Bucătăria apare ca o completare a zonei de zi și preia din simplitatea spațiului. Ceramica folosită pentru zona blatului și a brâului susține autenticitatea camerei, în timp ce pietrele conglomerate, alături de finisajele cu tentă rustică ale corpurilor metalice suspendate, întregesc tipologia amenajării.

Holul dintre zona de zi şi cea de noapte îmbină funcţionalitatea cu estetica prin prezenţa unor elemente comune ce susțin trecerea de la ambientul semi-open space către spaţiul intim al locuinţei.

Dormitorul matrimonial continuă linia naturală prezentă în living. Aici, nuanţele calde ale lemnului și fototapetului inspirat din textura pământului uscat sunt susținute de griul furtunos al tapiţeriei patului. Textilele rugoase, creând senzația de „pânză de sac”, susțin, la rândul lor, ideea naturalului și a brutului.

Cel de-al doilea dormitor, destinat oaspeţilor, are o atmosferă mai soft, cu motive vegetale prezente în fototapet, echilibrând, astfel, atmosfera întregii amenajări.

Baia a fost tratată ca un „teren de joacă” unde elemente brute stau laolaltă cu finisaje sofisticate. Astfel, plăcile ceramice au un aspect natural, aparent neprelucrat, care scoate cu atât mai mult în evidenţă eleganța marmurei negre mat. Contrastul oferă profunzime spaţiului și constituie fundalul ideal pentru mobilierului modern din MDF frezat, vopsit în culoarea cuprului, cu finisaj satinat.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0