fbpx

Urban look

Pentru acest moment al anului în care orașul reduce din accelerație, făcând mai mult loc relaxării – plimbărilor prin parc, ieșirilor la terasă sau altor activități în aer liber, propunem un mix de design eclectic-geometric: o combinație de pattern-uri, ce pornește de la forme simple, primare, și merge până la modele complicate și parcă desenate
de mână. Plus câteva accente de culoare.

Articol realizat de Ioana Păunescu și Viorica Buică

01 Stilul creațiilor semnate de Ioana Ciolacu, de formație arhitect și fashion designer, este definit de ea însăși ca „o explorare a relațiilor dintre natura statică a spațiului construit și cea fluidă a hainelor”. De aici se nasc modele complexe, dar și amestecuri de pattern-uri – cum sunt și seria Bubble Black sau pantalonii Redhood, modele lejere, dar îndrăzneț punctate de desen.

Urban look

02 Converse rămân printre primele opțiuni clasic urbane. Noi am ales un model cu un detaliu discret care să completeze seria de geometrii: Jack Purcell Woven Leather, din piele, cu o linie laterală din împletită.

Urban look

03 Linia 21 este „o linie de tramvai care unește periferia cu centrul orașului. Este o călătorie urbană care te scoate din spațiul cunoscut și te poartă într-o situație nouă”, spun inițiatorii proiectului de design. Iar Mastiff, cu forma ei trapezoidală și asimetrică, este geanta „pe care să o porți cu tine când te pierzi într-un oraș nou, sau poate doar pe străzi nebătute încă, savurând fiecare pas”. Are buzunare generoase, iar unul chiar pe spatele genții, perfect pentru telefon sau chei.

Urban look

04 Pata de culoare a verii este Swatch Mediterranean Dolce Vita, un fel de evadare (culinară) în Italia, spațiu al deliciilor gurmande. Din colecție, modelul Vitamine Boost aduce, după cum îi spune și numele, multă energie pozitivă, numai bună pentru o zi de plimbare prin oraș.

Urban look

05 Poate că cel mai urban parfum este un… antiparfum: Odeur 71 de la Comme des Garçons, cu note inspirate din mirosuri familiare și preponderent urbane – un bec încins, metal, salată sau xerox. Rezultatul acestui amestec de componente atipice și bizare? Un iz fresh de rufe puse la uscat, de aer curat după o ploaie scurtă de vară.

Urban look

06 Un inel cu diamant nu trebuie să conțină neapărat prețioasa piatră: designerul Carla Szabo a pornit de la geometria multifațetată și riguroasă pentru a crea un Wooden Diamond Ring, un inel de efect și, în același timp, lejer.

Urban look

07 Atunci când vine vorba de biciclete special gândite pentru oraș, unul dintre brand-urile care ilustrează cel mai bine conceptul este Tokyobike – toate modelele demonstrează o preocupare aparte pentru confortul plimbării. Mai mult, seriile Classic Sport, Bissou sau Single Speed au și o gamă cromatică cu totul specială, de la roșu rodie la galben muștar și verde crud.

Urban look

(Articol publicat în ziarul Banchiza Urbană 2 / mai 2015)

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0