fbpx

Urban Thinking Festival | 25 august – 1 septembrie

Festival de Reflecție Urbană (Școală de Vară)
Ediția 1 – Planificare spațială inteligentă pentru patrimoniu cultural

Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR), împreună cu SC Urbasofia și Societatea Internațională a Urbaniștilor (ISCOARP) – România, anunță organizarea primei ediții a Festivalului de Reflecție Urbană, la Brașov, între 25 august și 1 septembrie a.c. Tema festivalului este Planificare spațială inteligentă pentru patrimoniu cultural, în siajul altor evenimente asociate Anului European al Patrimoniului Cultural.

Festivalul urmărește ca prin activitatea și contribuția participanților selectați (studenți și tineri specialiști) și a experților internaționali precum și prin capitalizarea know-how-ului local să fie identificate și propuse noi abordări și metode de gestionare a planificării durabile a patrimoniului cultural în orașele mici și mijlocii. Rezultatul scontat al festivalului are o dublă dimensiune: prima, un manifest pentru planificare spațială inteligentă și dezvoltare durabilă a orașelor prin valorificarea patrimoniului cultural și a doua, un concept spațial-cultural pentru orașul gazdă posibil a fi detaliat prin proiecte subsecvente de îmbunătățire a imaginii orașului din perspectiva conservării și capitalizării patrimoniului cultural.

Participanții la eveniment sunt tineri specialiști, doctoranzi sau masteranzi care manifestă un interes aparte în domeniile urbanismului, arhitecturii, patrimoniului cultural, turismului în asociere cu noile tehnologii pentru orașe inteligente. Experții internaționali din Europa și Statele Unite vor oferi prelegeri pe parcursul a cinci zile și vor contribui la facilitarea atelierelor și la dezbateri profesionale pe teme precum: dezvoltare durabilă, spațiul public, regenerarea urbană, patrimoniul cultural și soluții digitale, guvernanță pentru patrimoniu cultural.

Pe parcursul evenimentului vor fi organizate și dezbateri publice informale, pe teme similare dar abordate din perspectiva contextului național și local și care vor aduce la aceeași masă specialiști recunoscuți din țară. Evenimentul cuprinde, de asemenea, vizite ghidate în centrul istoric al Brașovului, vizite în noi zone de dezvoltare, precum și o serie de evenimente culturale și sociale în diverse locuri din oraș.

Mai multe detalii și informații pot fi găsite pe site-ul APUR.

Evenimentul beneficiază de sprijinul autorităților și al altor instituții locale precum și al altor organizații și structuri profesionale naționale, regionale și locale.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0