fbpx

UrbanEye Film Festival 6: despre influența naturii asupra mediului construit

Un festival deosebit în peisajul evenimentelor cinematografice bucureștene, UrbanEye Film Festival (6-10 noiembrie) ajunge în 2019 la cea de-a șasea ediție. Ocazia de a vedea documentare din toată lumea se va combina, ca în fiecare an, cu dezbateri și evenimente speciale. Tema ediției curente tratează influența naturii asupra mediului construit și chestionează modurile în care putem integra natura în viețile noaste urbane. Nu lipsesc filmele despre arhitecți contemporani de referință, lista temelor fiind completată de filme despre clădiri reprezentative ale epocii socialiste. În continuare, o scurtă selecție a filmelor pe care nu le vom rata în acest an la UrbanEye Film Festival.

The Human Shelter, r. Boris Bertram (2018)
Un documentar sensibil care pune sub lupă o întrebare fundamentală adresată atât omenirii întregi, cât și, punctual, arhitecților: „Ce înseamnă de fapt acasă?” Regizorul a călătorit și a filmat pe patru continente întâlnind oameni diferiți și tot atâtea moduri de locuire. Într-o lume dominată de cinism și materialism, poezia și inovația nu au dispărut din modul în care locuim și ne construim ideea de „acasă”.

HUMAN_SHELTER_1.225

§

Anthropocene: The Human Epoch, r. Edward Burtynsky, Jennifer Baichwal, Nick de Pencier (2018)
Documentarul canadian tratează un subiect aflat mai mult ca oricând pe buzele tuturor: schimbarea climatică și consecințele catastrofale pe care le experimentăm din cauza intervenției omului în natură. Trăim, după cum susțin oameni de știință, în Antropocen, o epocă geologică în care oamenii sunt principalii responsabili ai permanentei schimbări planetare. Urmări nefaste precum încălzirea globală ne sunt reamintite într-o manieră cinematografică ce rămâne pe retină și în conștiințe.

mic1

§

Melting Souls, r. François-Xavier Destors (2018)
Într-o lume care a supraviețuit plătind (încă) un cost foarte mare după catastrofa nucleară de la Cernobîl, regizorul François-Xavier Destors ne invită într-o călătorie cinematografică la Norilsk, „un oraș SF”. Deșeuri industriale și locuitori care se simt prinși într-un „vortex” – iată atmosfera din acest oraș toxic situat deasupra Cercului polar arctic. Documentarul observă și redă cu un ochi atent poezia vieții din Norilsk, probabil unul dintre cele mai neprietenoase așezări în care se poate locui pe Planetă.

Melting-Souls-6

§

Natura Urbană – The Brachen of Berlin, r. Matthew Gandy
Filmul spune povestea postbelică a Berlinului în cel mai inedit mod cu putință, prin intermediul plantelor sale, sau, mai bine zis, a vegetației urbane spontane, a naturii care se încăpățânează să apară în cele mai insolite locuri și în forme inedite, printre betoane. E o realitate pe care orașele vor trebui să știe să o protejeze și la care ne putem raporta, având în vedere că ne bucurăm de existența Parcului Natural Văcărești în București.

Natura-Urbana---NU_tempelhof

§

City Dreamers, r. Joseph Hillel (2018)
Filmul ne aduce față în față cu fascinanta poveste a patru arhitecte cu peste 60 de ani de experiență care nu au încetat să viseze, să construiască și să facă pionierat într-o profesie dominată foarte mulți ani de bărbați. Să le cunoaștem, așadar, pe Phyllis Lambert, Blanche Lemco van Ginkel, Cornelia Hahn Oberlander și Denise Scott Brown.

City-Dreamers

C O N C U R S 

Dragi prieteni și amatori de filme documentare, Banchiza Urbană de toamnă vă trimite la Urban Eye Film Festival 2019!

Vor fi 5 zile cu filme din toată lumea, dezbateri, sesiuni de Q&A și evenimente speciale!

? Oferim 3 invitații duble la orice film la alegere!
? Comandați Banchiza Urbană #14 până pe 4 noiembrie (inclusiv) și intrați automat în tragerea la sorți prin random.org (pe data de 5 noiembrie).
? Ofertă valabilă online, până pe 4 noiembrie (inclusiv)

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/banchiza-urbana-14-toamna-2019/”]COMANDĂ[/button]

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0