fbpx


White November igloo

Vara urbană – designul vacanțelor în marile orașe (II)

Text: Manuela Zipiși

The Beach: la Washin­g­ton vara urbană lansează irezistibila propunere a unui „ocean” din bile translucide de plastic instalat la National Buil­ding Museum.

„Fără cremă de protecţie solară” – acesta este sloganul instalaţiei interactive care a pus stăpânire de curând pe holul imens al National Buil­ding Museum din Washin­g­ton. În cei 10 000 de metri pătraţi, arhitecţii de la Snarki­tecture au ins­talat un „ocean” cu aproape un milion de bile transparen­te din plastic reciclabil. A­ceas­­tă inedită „plajă” am­pla­sată, nu întâmplător, într-un muzeu care pune accent pe educarea publicului în legă­tură cu impactul asupra me­diului înconjurător, este amenajată în cele mai mici amă­nunte.

Albul este nuanţa de­finitorie a instalaţiei în conturarea căreia s-au folosit sche­le, panouri din lemn sau pla­să perforată. Zona de „ţărm” este animată de şezlonguri şi umbrele de plajă, iar „ocea­nul” duce fantezia până în punctul de întâlnire cu un perete oglindă care multiplică perspectiva.

Vizitatorii pot „înota” în ocean sau se pot relaxa pe „mal” citind ori ră­corindu-se la barul din apro­piere. Aflată la intersecţia dintre arhitectură şi artă, „The Beach” transformă familiarul în inedit, având, pe lângă di­mensiunea estetică şi ludică, şi una educativă, menită să ne facă să ne punem întrebări legate de aşteptările noastre de la mediul construit şi un­de poate duce forţarea limite­lor. Instalaţia poate fi admirată şi testată până pe 7 septembrie.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0