fbpx

VELUX ACTIVE – primul sistem automat de control climatic pentru mansarde

Case Active. Case Pasive. Case inteligente. Sunt trei concepte de locuințe pe care le explorăm și pe care, în ultimii ani, le ducem dincolo de simple proiectări. Iar, provocarea vine atât din dorința noastră de a locui în case cât mai bine izolate și automatizate, care să nu aibă efecte negative asupra mediului, cât și din necesitatea societății de a utiliza mai prudent resursele naturale.

Cu toate că am fost creați pentru a trăi în aer liber, ne petrecem până la 90% din timp în spații interioare (nu vorbim despre un scenariu posibil, ci despre cifrele oficiale comunicate de Organizația Mondială a Sănătății). Suntem generația Indoor. Iar, în acest context, climatul interior devine extrem de important din perspectiva sănătății și a locuințelor noastre.

135526-07-xxl

În era digitalizării și a caselor inteligente, VELUX, principalul producător de soluții pentru mansarde, definește și susține ideea de control climatic. VELUX ACTIVE este noul sistem inteligent care ventilează automat interiorul și care formulează un proces absolut necesar: trecerea de la mansarda statică, la cea activă, care răspunde cerințelor actuale de confort și de mediu sănătos.

Kitul de control climatic VELUX ACTIVE este prima soluție de tip plug & play din România, care a fost special creată pentru mansarda inteligentă și sănătoasă. Are la bază cea mai nouă tehnologie care utilizează senzori și a fost dezvoltată în colaborare cu compania franceză Netatmo, specializată în soluții revoluționare pentru case inteligente. VELUX ACTIVE vine la pachet cu o aplicație dedicată, disponibilă gratuit în App Store sau Google Play.

136351-01-xxl

Cum funcționează?

Sistemul VELUX ACTIVE gândește și acționează în numele utilizatorului. Senzorul de climat interior scanează constant temperatura, umiditatea și concentrația de CO2 din mansardă, și activează sistemul pentru a deschide automat ferestrele de mansardă, când parametrii nu se încadrează în limitele optime. Sistemul este conectat la cea mai apropiată stație meteo și utilizează algoritmi avansați, astfel că senzorii săi pot acționa și proactiv, de exemplu, pentru a preveni supraîncălzirea mansardei. Atunci când prognoza anunță o zi toridă, sistemul va închide rulourile parasolare sau roletele exterioare, înainte ca temperatura interioară să crească.

Situația este sub control și dacă începe să plouă, pentru că ferestrele VELUX INTEGRA® au integrat un senzor de ploaie care va închide automat ferestrele la căderea primilor stropi. Pe durata ploii, acest senzor va anula orice comandă dată de senzorul de climat interior.

Kitul de control climatic funcționează doar conectat la ferestre de mansardă, rulouri interioare sau parasolare VELUX electrice.

131731-04-xxl

Control direct din aplicație

Este simplu și comod să avem acces la sistemele din casă prin intermediul aplicațiilor. VELUX ACTIVE are și o aplicație intuitivă, disponibilă gratuit în App Store sau Google Play care le permite utilizatorilor să vadă oricând statusul parametrilor și, în consecință, să controleze climatul interior, dacă doresc, în funcție de nevoile personale sau de prognoza meteo. Sistemul este compatibil cu Apple HomeKit®, iar comanda vocală este posibilă. Așa că, Siri, deschide fereastra de mansardă din dormitor!

Urmărește cum acționează VELUX ACTIVE.

velux.ro
facebook.com/VELUX
velux.ro/activeinfo

134715-01-xxl

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0