fbpx

VELUX premiază mansardele scăldate în lumină naturală în cadrul ediției 2019 a Premiilor pentru Arhitecți

Lumina naturală ca element de identitate al unei locuințe

Dacă locuințele ar vorbi, ne-ar spune că lumina naturală este tot ceea ce au nevoie ca să fie fericite. Aceasta este misiunea VELUX, compania producătoare de ferestre de mansardă.

Pentru locuințele noastre, ferestrele de mansardă sunt cel mai important canal de comunicare cu exteriorul. Ferestrele sunt, cu adevărat, ochii unei case prin care avem acces la experiențe multi-senzoriale, plămâni prin care putem să respirăm, în condițiile în care am devenit așa numita „The Indoor Generation”, care își petrece aproximativ 90% din timp în interior. În aceste context, lumina naturală este cea care poate reda identitatea unei locuințe sănătoase.

VELUX_2

Lumina naturală ca element principal de design

Proiectează locuințe cu lumina naturală în minte – acesta este filosofia sau îndemnul celor de la VELUX. Brandul VELUX provine de la cuvintele latinești Ventilatio și Lux, adică ventilație și lumină naturală. O filosofie pe cât se poate de simplă și de curată, așa cum ar trebui să fie locuințele în care să ne simțim bine. Așa s-a născut ideea Premiilor pentru Arhitecți, prin care sunt premiate proiectele de arhitectură din România care pun focus pe locuințele în care lumina naturală devine element de design, cu ajutorul soluțiilor de iluminat de la VELUX.

VELUX_4

Istoric

Premiile VELUX pentru Arhitecți se află la a 5-a ediție și se bucură de o anvergură internațională. Ești invitat să-ți înscrii proiectul alături de arhitecți din Bosnia și Herzegovina, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Turcia și Albania. Este important ca proiectele înscrise să includă cel puțin o soluție VELUX, fie că vorbim despre ferestre de mansardă și/sau tuneluri solare și/sau ferestre pentru acoperiș terasă. Vei avea, așadar, oportunitatea de a „concura” cu birouri de arhitectură din zona Balcanică.

La ce categorii te poți înscrie?

Ediția 2019 s-a îmbogățit, față de precedenta, cu o secțiune în plus. Astfel că, alături de categoriile „Locuințe familiale”, „Clădiri publice şi rezidențiale” poți opta și pentru „Renovare”.

Cum poți câștiga?

Înscrie-te aici până pe 10 decembrie 2019, cu proiectele tale recente din 2018-2019, cu planuri, fațade, secțiuni și un scurt text descriptiv. Ai și proiecte în proces de realizare? Și acestea sunt acceptate dacă sunt documentate foarte bine vizual prin poze reale, schițe 3D sau alte informații suplimentare. Inspiră-te și aici pentru a vedea proiectele participante la edițiile anterioare.

Ce poți câștiga?

Punem în joc 2500 euro, plus o invitație la cea de-a 9-a ediție a “VELUX Daylight Symposium 2021”, pentru marele premiu. Dacă nu ai aflat încă, VELUX Daylight Symposium este unica conferință internațională care reunește arhitecți, medici și cercetători din întreaga lume, care dezbat pentru 2 zile impactul luminii naturale asupra clădirilor și oamenilor. Ultima ediție a avut loc anul acesta la Paris, în luna octombrie. Aici detalii: http://thedaylightsite.com/symposium/2019-2/

Marele Premiu va fi revendicat de proiectul cu cel mai mare scor, oricare este secțiunea la care a participat. Ca în fiecare an, juriul evenimentului va fi format din arhitecți de renume din fiecare țară participantă.

La ediția 2018, proiectul Casa Boeriu de restaurare a unei case valoroase din centrul Brașovului, care aparține arhitectului Stefan Vlad de la Singleart Architecture a fost distins cu un premiu special din partea VELUX România.

Ce mai aștepți?

Perioada de înscriere: deadline 10 decembrie 2019, 23:59:59.

Înscrieri: https://bll.velux.com/en/registracia/
Jurizare: ianuarie 2020
Anunțarea câștigătorilor și festivitatea de premiere: februarie 2020, Belgrad, Serbia.

Fii la curent cu noutățile pe www.velux.ro și pe Facebook-ul VELUX România.

#VELUX, #ferestre de mansarda, #lumina naturala #Premiile VELUX pentru arhitecti

VELUX_5

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0