fbpx

Vernisaj & lansare carte “Spaţiu fără timp. Arhitectura ortodoxă contemporană”, Radu Teaca

Va invitam astazi, 23 aprilie, incepand cu ora 19:00 la vernisajul expozitiei “Spatiu fara timp”, ce va avea loc la Galeria GALATECA din strada C.A. Rosetti nr 3-4.

Tot atunci va avea loc si lansarea volumului aparut in colectia igloobooks “Spatiu fara timp. Arhitectura ortodoxa contemporana” al carui autor este arh. Radu Teaca.

Vernisaj & lansare carte “Spaţiu fără timp. Arhitectura ortodoxă contemporană”, Radu Teaca

Acest album, special în peisajul arhitecturii locale, îşi propune să ilustreze viziunea cunoscutului arhitect Radu Teacă asupra spaţiului eclezial ortodox contemporan. Trei proiecte – o capelă, o biserică şi o catedrală – sunt prezentate pe larg în încercarea de a oferi o alternativă la spaţiile sacre lipsite de substanţă, numite tradiţionale în mod superficial, care domină de aproape un secol arhitectura religioasă autohtonă. Centrul de greutate al albumului cade însă pe Catedrala Mântuirii Neamului, o propunere izvorâtă din nevoia de a da o replică la ceea ce se construieşte acum, “un proiect kitsch, ale cărui performanţe sunt doar mărimea şi numărul de turle”. Deşi proiectul lui Radu Teacă respectă în termeni generali tema dată de Patriarhie privind funcţiunile, suprafeţele, înăltimea, situl, etc, ţinând cont de gabaritul şi complexitatea edificiului, arhitectul propune o schimbare în abordare. O schimbare ce porneşte de la nevoia de experiment în arhitectura religioasă, mai ales în cea ortodoxă.

Texte: Radu Teacă, Augustin Ioan, Costin Popescu (română-engleză)

Albumul poate fi comandat online pe: http://www.igloo.ro/colectii/61/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0