fbpx

Viora Stradivarius în concert Muzeul Naţional Brukenthal

Joi 1 iunie 2017, ora 19.00 Muzeul Naţional Brukenthal găzduieşte concertul ANOTIMPURILE. Turneul Internaţional Stradivarius cu Alexandru Tomescu, Omar Massa şi Sînziana Mircea.

Concertul organizat de Muzeul Naţional Brukenthal şi Asociaţia culturală pictor Octavian Smigelschi se înscrie între evenimentele culturale pe care în acest an aniversar Bicentenar, Muzeul Naţional Brukenthal le găzduieşte.

Numărul de telefon pentru rezervări bilete: 0732 124 414

Violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea și bandoneonistul Omar Massa au plecat pe 13 mai până în 9 iunie în Turneul Internațional Stradivarius 2017, turneu ajuns la aX a ediție. O călătorie muzicală — culturală în 14 centre culturale din Romania, Mihăileni-Botoșani și Franta care aduce în fața publicului un repertoriu de excepție, interpretând muzica ANOTIMPURILE de ASTOR PIAZZOLA și dansurile spaniole compuse de MANUEL DE FALLA, ENRIQUE GRANADOS, PABLO DE SARASATE.

În #10ani Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată, plină de experiențe exprimate prin Muzică, Atitudine, Valori si, mai presus de orice prin apropierea de publicul mai tânăr și neexperimentat. An de an, Turneul a adus la concerte un număr tot mai mare de spectatori, peste 10.000 oameni iubitori ai muzicii, din toate categoriile de vârstă. Violonistul Alexandru TOMESCU, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii.

Muzica, dar mai ales muzica clasică, poate părea o formă de artă greu de pătruns, doar pentru cunoscători. Dar, Muzica Clasică oferă multă deschidere către tot publicul care iubește sunetul, pentru că oferă emoție și este o formă complexă de comunicare. Publicul sesizează legătura dintre muzică, expresie, formă, culoare, imagine și tot ansamblul stărilor, dar și activitățile care se desfășoară pe scenă: de la mișcare, teatru, muzică până la poveste.

#10 Turneul Internațional Stradivarius 2017 — aduce concertul ANOTIMPURILE—în fața publicului, oferind un adevărat regal muzical cu Violonistul Alexandru Tomescu și Vioara Stradivarius Elder-Voicu, tânăra pianistă Sînziana Mircea și renumitul bandoneonistul argentianian, Omar Massa pe muzica lui Astor Piazzolla: Anotimpurile, Granados-Kreisler: Dans spaniol , De Falla — Kreisler: Dans spaniol din ‘La vida breve’, Albeniz-Kreisler: Malaguena, Albeniz : Tango, Sarasate: Romanta Andaluza, Sarasate: Zapateado, Sarasate: Jota Navarra, Piazzolla: Nightclub 1960.

15 concerte, 14 orașe din România, Mihăileni Botoșani-CASA ENESCU, și Franța, în perioada 13 mai — 9 iunie 2017, debutând pe 13 mai la Brașov — Centrul Cultural Reduta, 14 mai — Pitești — Filarmonica, ajunge pe 16 mai — Târgu-Mureș — Filarmonica de Stat, 17 mai — Cluj-Napoca — Sala Auditorium Maximum, 18 mai — Sinagoga Bistrița, 20 mai — Timișoara — Filarmonica Banatul, 21 mai — Sebeș — Centrul Cultural ‘Lucian Blaga’, 23 mai — Onești — Biblioteca Radu Rosetti, 24 mai — Piatra Neamț — Cinema Dacia — Panoramic, 25 mai — Iași, 29 mai — Craiova — Filarmonica ‘Oltenia’, 30 mai — București — Casa Radio, 1 iunie — Sibiu — Muzeul Brukenthal, 9 mai — Târgu-Jiu — Parcul Coloanei fără sfârșit.

#10 Turneul Internațional Stradivarius 2017-ANOTIMPURILE continuă să fie dedicat proiectului de Restaurarea Casei George Enescu — Mihăileni Botoșani și crearea de cursuri de pregătire muzicală pentru tinerii din zonă și din toată țara, Master Class de vioară, toate într-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0