fbpx

Vlad Nancă | artă în grădină, 4-6 iulie 2024

Lucrările inițiale ale lui Vlad Nancă au marcat o perspectivă artistică fresh prin utilizarea unor metode de producție DIY și autoorganizare și, de asemenea, au contribuit la coagularea comunității tinerilor artiști din Bucureşti. În lucrările sale recente, Nancă explorează scara umană în arhitectură, precum și spațiul în diverse forme, de la spațiul public până la cel cosmic, utilizând în mod constant materiale de arhivă și referințe din istoria artei și arhitecturii pentru a crea subiecte unice care se concretizează în sculpturi și instalații.

 

O lucrare originală a lui Vlad Nancă va fi expusă în grădină rezonând cu specificul locului.

 

Casa Ioan Hanciu

În 1939, arhitectul român Ioan Hanciu (1901-1990) s-a mutat împreună cu soția și fiicele sale într-o casă tip V pe care a achiziționat-o cu credit în Vatra Luminoasă, cartier proiectat de el însuși între 1933-1949 alături de şeful de șantier Nicolae Aprihăneanu.

 

Casa lui Hanciu, reprezentativă pentru Bucureștiul acelei epoci, a trecut testul timpului, asistând la nașterea a patru generații de arhitecți, pe axa București-Paris. Astăzi, strănepotul lui, la rândul său arhitect, îi calcă pe urme.

În fiecare vară, o expoziție își așteaptă publicul. Artiștii folosesc acest loc istoric drept fundal și inspirație pentru munca lor.

 

Vernisaj

4 iulie 15:00 – 18:00
Str. Constantin Tănase 7, București

Deschis între 4 și 6 iulie

15:00 – 18:00

intrare liberă

 

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0