fbpx

Votează cele patru proiecte romanești în competiția internațională Electrolux Design Lab

În data de 16 iunie începe o nouă etapa de votare pentru proiectele înscrise în Electrolux Design Lab. Cele patru proiecte ce reprezintă România în competiția internațioală pot fi votate pâna pe 28 iunie inclusiv.

Pentru aceasta etapă, concurenții calificați și-au dezvoltat conceptele și le-au reinscris pe platforma www.electroluxdesignlab.com, oferind astfel mai multe detalii legate de proiectarea și utilizarea acestora. Ideile vor putea fi votate de catre public în perioada 16 – 28 iunie pe aceeași platforma, iar cele mai bune din clasament, conform voturilor și jurizarii, vor ajunge în semifinale: Top 35.

Cele patru concepte romanești care au trecut în etapa urmatoare a Electrolux Design Lab sunt:

  • Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut;

Votează cele patru proiecte romanești în competiția internațională Electrolux Design Lab

  • Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile;

Votează cele patru proiecte romanești în competiția internațională Electrolux Design Lab

  • Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente;

Votează cele patru proiecte romanești în competiția internațională Electrolux Design Lab

  • Proiectul AMO – Love people al lui George Preoteasa, din cadrul The Alternative School for Creative Thinking din Bucuresti, este un purificator inteligent al aerului, care imbina functia sa de baza cu functii de divertisment si educare a copiilor diagnosticati cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii.

Votează cele patru proiecte romanești în competiția internațională Electrolux Design Lab

Proiectele studenților români înscrise în aceasta noua etapa pot fi votate și vizualizate accesând www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications si selectand Romania din lista de tari.

Etapele Electrolux Design Lab:

Inscriere idee concept si schita, 6 aprilie

Etapa 1: Top 100+ si votare, mai

Etapa 2: Top 70+ etapa de votare – 16 – 28 iunie. In aceasta etapa, proiectele vor fi votate de catre public, iar cele mai populare 3 proiecte vor ajunge direct in etapa urmatoare, fara nicio alta jurizare. Restul proiectelor va fi selectat de un juriu avizat. Toate proiectele vor primi feedback din partea juriului.

Etapa 3: Top 35 si brief nou (iulie si august)

Etapa 4: Desemnarea finalistilor, evenimentul desemnare castigator (noiembrie).

Proiectele inscrise concureaza pentru premiul intai al concursului, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro. Favoritul publicului, ales prin vot online, va fi premiat cu 1.000 de euro.

Electrolux Romania, impreuna cu partenerii sai, Bucharest Design Center, Designist.ro si Aira Design Studio, sustine participarea studentilor romani la competitie. De asemenea, la nivel national, cel mai bun proiect romanesc inscris in concurs va fi premiat cu un stagiu de practica platit, in valoare de 500 de euro la Aira Design Studio. Castigatorul va fi indrumat de catre Irina Alexandru, designer si asistent la sectia de Design a Universitatii de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti.

Afla mai multe despre Electrolux Design Lab de pe canalele social media Electrolux:

Pentru informatii, acceseaza website-ul Electrolux Design Lab www.electroluxdesignlab.com

YouTube: youtube.com/user/electrolux

Facebook: facebook.com/Electrolux

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: pinterest.com/electrolux

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0