fbpx

Vrei să fii voluntar? Contribuie la Muzeul Viu

Avântul tehnologic și economic din ultimele decenii a adus lucruri bune, dar are un impact major asupra ecosistemelor naturale. În aceste condiții, laorigini propune reconectarea cu natura și implementarea unui model de dezvoltare durabilă, prietenos cu mediul și face un apel la studenții arhitecți, urbaniști și cei de la Arte pentru „a construi împreună cu echipa laorigini Muzeul Viu de la Tecșești și a (re)creea vremuri durabile, cu experiențe memorabile.”

Amplasat în satul Tecșești (jud. Alba), Muzeul Viu este împărțit în mai multe sectoare: neolitic, dacic, medieval și modern. Construcția lui a început în anul 2014.

Gândit ca un obiectiv turistic unicat în România, muzeul aduce numeroase beneficii:

  • Crește numărul de vizitatori în zonă și duce la crearea de locuri de muncă și diversificarea surselor de venit pentru locuitorii din Tecșești și satele învecinate.
  • Promovează turismului responsabil, ținând seama de fragilitatea și valoarea inestimabilă a naturii, cu accent pe rezervațiile naturale din zona muzeului.
  • Vizitatorii vor putea locui în gospodăriile muzeului, având acces la o istorie aplicată prin care vor învăţa obiceiurile din cultura tradiţională românească.
  • Studenții se pot implica în restaurarea gospodăriilor din Tecșești. Astfel, ei pot practica meseria de arhitect restaurator, participând la crearea unui model de restaurare și valorificare a caselor tradiționale.

În 2020, echipa laorigini și-a propus restaurarea a două șuri tradiționale mocănești și construirea a două bordeie în sectorul neolitic, împreună cu aproximativ 30 de studenți și voluntari. Lista de înscrieri este deschisă.

Laorigini construiește și o poveste frumoasă împreună cu voluntarii și specialiștii despre cum este readus la viață un sat aproape părăsit, prin restaurarea unor case tradiționale, valorificarea patrimoniului și promovarea ecoturismului!

În fiecare an, bugetul necesar pentru desfășurarea taberelor de restaurare și construcție este asigurat prin sponsorizări de la companii care doresc să sprijine proiectul.

***

Mai multe detalii despre proiect:

www.laorigini.org / laorigini.muzeuviu@gmail.com / facebook.com/laorigini

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0