fbpx

Light Matters | We Are Them @ iMapp Bucureşti 2016

Unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, iMapp Bucureşti prezintă, pe 24 septembrie, cele 6 lucrări finaliste ale competiţiei din acest an, proiectându-le pe întreaga suprafaţă de 23 000 de metri pătraţi a faţadei principale a Palatului Parlamentului.



Înainte de marele eveniment, stăm de vorbă cu echipa din România care, alături de cele din Muntenegru, Spania, Turcia, Rusia şi Ungaria, a ajuns în finala acesti amplu concurs de video-mapping – şi anume cu echipa de creaţie multimedia Mindscape Studio, cea care va prezenta, sâmbătă, o proiecţie cu totul specială.

Povestea creată de Mindscape Studio se numeşte We Are Them şi se prezintă simplu, pornind de la titlurile câtorva piese destul de uşor de recunoscut: You make my heart melt. Dance me to the end of love. Love will tear us apart. An end is a start. Dorel Naste, Creative Director al Mindscape Studio, ne oferă un scurt preview cu câteva detalii despre imaginile pe care le vom vedea sâmbătă şi despre cum au fost ele concepute şi construite.


Care este conceptul cu care participaţi, în acest an?

Tema concursului a fost aceea a Dialogurilor.

Pornind de la aceasta, am propus un dialog mai special care să se poarte între lucrarea noastră şi public şi, de asemenea, să se poarte prin intermediul emoţiilor – prin intermediul tuturor stărilor pe care le poate provoaca o poveste de iubire dintre doi oameni. Poate părea un subiect comun la prima vedere însă este o temă destul de dificilă, întrucât e foarte uşor să cazi în frivol aici.


Cam cât timp v-a luat dezvoltarea conceptului, de la idee până la forma finală?

Am lucrat în mai multe etape şi e dificil, acum, de estimat un timp de realizare.

Am început cu conceptul şi storyboardul pe care le-am realizat in faza de pre-selecţie, ulterior am conturat coregrafia, muzica, motion capture-ul dansatorilor şi contentul video propriu-zis. Vreau, mai curând, să menţionez aici echipa care a realizat acest proiect: Dorel Naste, Andrei Drîmbă, Ovidiu Vlad, Andrei Scutaru, Dan Baciu (creaţie şi content video), Simona Deaconescu, Galea Bobeicu, Răzvan Stoian (coregrafie şi dans), Victor Popescu (muzică şi sound design), Bogdan Tufecciu (storyboard) şi Teodora Ştefan (copywriter).


Putem detalia unul din aspectele care alcătuiesc povestea voastră mapată – un personaj, un efect, o tehnică anume?  

Unele dintre părţile cele mai dificile ale acestui proiect au fost motion capture-ul dansatorilor, precum şi găsirea unui tratment grafic pentru personaje. Lucrarea noastră începe cu o abordare stilistică destul de realistă, care ulterior devina mai grafică, chiar abstractă. Începem cu cele două personaje care sunt dezvelite de un efect de eroziune (foarte dificil de realizat), care mai apoi se transformă în linii dinamice, pentru a deveni, spre final, personaje de apă. În tot acest timp am urmărit, în cele mai mici detalii, coregrafia şi dinamica dansatorilor.

 


Ce înseamnă pentru voi, din punct de vedere tehnic, maparea video a Palatului Parlamentului?

Este o sarcină extrem de dificilă. Se folosesc 104 proiectoare, cu o luminozitate cumulată de peste 2.000.000 de ANSI lumens. Toate aceste proiectoare sunt sincronizate prin intermediul a 4 media servere, iar cu ajutorul unui soft dedicat fiecare element virtual este mapat pe corespondentul sau real.

Toate echipele au primit un model 3D foarte detaliat al fatadei, iar erorile de mapare pot fi doar ce câţiva milimetri, ceea ce va fi insesizabil de către publicul care va sta la aproximativ 200 de metri faţă de clădire. Echipa condusă de 360 Revolution, care a realizat implementarea tehnică, a făcut, practic, ca proiecţiile să poată deveni realitate.


iMapp Bucharest 2016 este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, 360 Revolution – Event Production, Maxin10sity – curator.

Video mapping-ul presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme şi culori suprafaţa clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza şi reinterpreta aria gigantică a construcţiei. Astfel, faţada clădirii devine protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare şi lumină, o adevărată iluzie optică.

Cele 6 echipe de artişti care îşi vor proiecta lucrările pe Casa Poporului, sâmbătă 24 septembrie 2016, au fost selectate de juriul ediţiei precedente, condus de Jean François Zurawik.

https://www.facebook.com/events/1604487919851068

http://www.mindscapestudio.ro/

http://www.imapp.ro/


#lightmatters


 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0