fbpx

Wood&Wool la Vienna Design Week! Vernisaj: 27 septembrie

Vernisajul expoziției „Wood&Wool“ , organizată de Romanian Design Week și Institutul Cultural Român de la Viena cu ocazia Vienna Design Week 2014, va avea loc sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena.
Expoziția face parte din programul oficial Vienna Design Week 2014, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate designului contemporan și își dorește să fie o celebrare a materialelor naturale și a dialogului dintre tradiție și design.

Expoziția „Wood&Wool“ este o poveste despre materialele tradiționale în designul românesc contemporan, pornind de la interesul tinerilor designeri români pentru meșteșugurile tradiționale și de la alegerea deliberată a materialelor naturale pentru creațiile lor. Pentru a sublinia dialogul permanent între meșteșugurile tradiționale și designul contemporan, expoziția prezintă în paralel și obiecte tradiționale, din patrimoniul Muzeului Țăranului Român.Cu cât impulsurile virtuale devin mai importante în viața noastră, cu atât devenim mai tactili, cu cât călătorim mai mult, cu atât apreciem mai mult resursele locale. Conversația permanentă între rădăcinile locale și practicile universale facilitează acest dialog între meșteșug și design. Tot la Instititul Cultural Român de la Viena, în data de 4 octombrie, de la ora 18.00, va avea loc o prezentare a expoziției și a conceptului acesteia, susținută de Ioana Leca, unul dintre curatorii proiectului.

„Wood and Wool va face furori la Vienna Design Week! Intenţia noastră este ca după acest debut al unei producţii Romanian Design Week la ICR Viena, în afară de cinematecă şi bibliotecă, sediul nostru să găzduiască un concept store cu obiecte de design Made in Romania.“ (Echipa ICR Viena)

Expoziția cuprinde lucrările a 25 de designeri români, iar conceptul și designul acesteia sunt semnate de Attila Kim și Ioana Leca: Alina Constantin, Adina Marin, Alexandra Constantinescu, Ana Botezatu & Tina Nodes, Arhidot Design, Atelier Brut, Bogdan Ciocodeica & Diana Roșu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Dragoș Motica, Eliza Yokina – SYAA, Form&Function, Grigore Mitrea, Klara Veer, Lidia Puică, LOCAL, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Monotremu, Oana Coarfă–Cabinet, Prototip, Ruxandra Sacalis, Valentina Vidrașcu, Woodish și WOOLS & WOLF.
.
Pentru mai multe detalii despre expoziție:
http://www.romaniandesignweek.com/woodwool-vienna-design-week-2014/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0