fbpx

Yūrei. Forme ce inspiră armonie și serenitate, create de Lidia Covello și Alberto Gaiotto pentru OmniDecor

FOTO: courtesy of OmniDecor

Compania italiană OmniDecor, specializată în sticlă decorativă, a prezentat, în cadrul Milano Design Week 2023, o nouă colecție de vaze, rezultat al colaborării dintre designerii Lidia Covello și Alberto Gaiotto. Numită Yūrei, termenul japonez pentru spirite sau fantome, colecția combină inspirația niponă cu expertiza italiană în prelucrarea sticlei.

Desenate de mână și păstrând un caracter abstract, obiectele iau forma unor tuburi din aluminiu, fiecare cu o siluetă „fantomatică”. Pentru realizarea acestor siluete au fost folosite mai multe tipuri de sticlă, provenite din diferite colecții OmniDecor, varietatea lor reprezentând  o celebrare discretă a potențialului decorativ al materialului.

text_1_Yūrei_Lidia Covello e Alberto Gaiotto per OmniDecor_04

În același timp, colecția a luat naștere din nevoia de a introduce, în viața de zi cu zi, obiecte capabile de a inspira armonie și serenitate. Astfel, vazele Yūrei nu se impun printr-o prezență fizică ci, în schimb, devin elemente cheie în crearea unui spațiu fluid, transparent. Combinația dintre metal ușor și sticlă constituie o reprezentare vizuală a ideei de armonie dintre estetică și funcționalitate. Forța expresivă a sticlei este rezultatul unei îndelungi tradiții. Jocul de suprafețe, texturi și efecte optice demonstrează versatilitatea materialului și ilustrează potențialul său în crearea de obiecte de zi-cu-zi.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0