fbpx

Zilele Arhitecturii 2015 – Building Roots

7 zile de evenimente culturale: proiecte ambiţioase şi inovative ale studenţilor arhitecţi, conferinţe şi dezbateri, workshopuri şi evenimente în stradă, expoziţii, concerte şi petreceri în locaţii inedite.

Zilele Arhitecturii – este o manifestare menită să promoveze importanța arhitecturii în viața de zi cu zi făcând posibil ca ea să fie cunoscută și asumată de reprezentați din cele mai diverse domenii precum și de publicul larg. Ediția 2015 a Zilelor Arhitecturii se va desfășura în perioada 11-17 mai 2015, fiind parte din programul Cluj-Napoca Capitala Europeană a Tineretului 2015.

Preşedintele A.St.A Cluj – Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj, Alexandru Vladovici, detaliază conceptul ediţiei ZA2015 – Building roots astfel: „ Ideologia creării unui fundament stabil a pornit din dorința acută pe care o au tinerii, referitoare la conceperea și experimentarea unei abordări complementare sistemului de învățământ. Această epocă a schimbării continue în care trăim, unde adaptarea și interdisciplinaritatea sunt răspunsurile atât a unei practici de calitate, cât şi a unei cercetări de calitate, a dus la definitivarea unei baze de valori. Mai mult chiar, dorim conceperea unui centru de arhitectură, fizic, care are ca misiune în primul rând diseminarea spre publicul larg a unor informații utile, necesare și contemporane. Inovarea ce stă la baza acestuia, se regăsește în majoritatea proiectelor ediţiei din acest an a Zilelor Arhitecturii, şi pe care dorim să o oferim întregii comunităţi clujene şi în deosebi studenţilor arhitecţi.”

Ideea dezvoltării acestui centru se face în parteneriat cu cinematograful ARTA. Proprietarii cinematografului ARTA, care pregătesc proiecte similare, au susținut această inițiativă încă de la început.  

Principalele puncte de atracţie ale evenimentului sunt: Cercul de Arhitectură, Habitat Gheorgheni, Pavilionul Parametric ZA, Sera, Expoziţiile de artă şi proiecte de arhitectură, Cluj GeoWeb, Strada şi nu în ultimul rând Conferinţele şi Dezbaterile, precum şi Serile de Film cu UrbanEye. Printre conferenţiarii de anul acesta se numără arhitecţi şi ingineri de talie internaţională precum Robert Neumayr (AT), Leo van Broeck (BE), Craig McCormack (AU), Liam Young (UK), Eliza Yokina (RO), Ioan Andreescu (RO) şi mulţi alţii.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0