fbpx

Zone 100% eco, cu internet gratuit pentru oraşele din România

Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje – a desemnat proiectul câştigător de amenajare a unei zone eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco şi cu acces liber la internet, în cadrul concursului Eco Wi-Fi Zone Design.

Zone 100% eco, cu internet gratuit  pentru oraşele din România

Zone 100% eco, cu internet gratuit  pentru oraşele din România

Acesta s-a desfăşurat în perioada 5 – 30 noiembrie, reprezentând o continuare a demersurilor organizaţiei de a susţine tinerii specialişti în domeniul arhitecturii sau designului şi de a oferi administraţiilor locale o zonă atractivă, utilă pentru comunitate şi cu un impact minim asupra spaţiului natural.

În competiţie s-au înscris 68 de proiecte realizate de tineri arhitecţi, studenţi, proaspăt absolvenţi sau practicieni în domeniul arhitecturii sau designului, trei dintre ele reuşind să întrunească toate criteriile concursului şi să obţină premiile puse în concurs.

„În era internetului şi a trendului eco, este necesar să ne aliniem tendinţelor actuale şi să le oferim oamenilor zone moderne, în care îşi pot petrece timpul liber într-un mod educativ. Acesta este unul dintre motivele pentru care am organizat competiţia Eco Wi-Fi Zone Design, o iniţiativă prin care sperăm ca oamenii să înţeleaga importanţa unui comportament responsabil faţă de mediu şi a colectării separate a deşeurilor de ambalaje. Proiectul câştigător va prinde viaţă anul viitor, în oraşul care va obţine titlul de <Oraşul Reciclării 2014> în cadrul competiţiei cu acelaşi nume.a declarat Lorita Constantinescu, Director de Relaţii Publice şi Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

“DECO – conectare, colectare”, cel mai creativ proiect de amenajare al zonei eco wi-fi şi câştigătorul premiului întâi al competiţiei s-a remarcat printr-un design cu forme şi materiale organice articulate. El are la bază principiul echilibrului om-natură şi este realizat în totalitate din lemn, având o formă modernă, inedită. Spaţiul propune locuri de relaxare, suporturi pentru biciclete, acces la internet prin wi-fi gratuit, panouri fotovoltaice şi zone de colectare separată a deşeurilor de ambalaje. Realizatorii acestui proiect, câştigătorii concursului Eco Wi-Fi Zone Design şi al premiului de 1.500 de euro sunt Andrei Denisa Johanna, Mihai Brad şi Vlad Popa, toţi actuali arhitecţi şi foşti studenţi ai Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Ion Mincu, Bucureşti.

Zone 100% eco, cu internet gratuit  pentru oraşele din România

Zone 100% eco, cu internet gratuit  pentru oraşele din România

Proiectul aflat pe locul al doilea a fost realizat de Annamaria Marton, Biro Katalin şi Mihaly Zsofia, arhitecte şi foste studente ale Facultăţii de Arhitectură din Cluj-Napoca. Acesta propune un spaţiu de amenajare compus din module de relaxare cu acces la internet wi-fi şi încărcare electrică, cu zone de colectare separată a deşeurilor, dar şi panouri informative. Proiectul poate fi uşor adaptat în orice zonă din ţară şi este realizat integral din materiale reutilizabile: metal, lemn, sticla, cauciuc.

Zone 100% eco, cu internet gratuit  pentru oraşele din România

Zone 100% eco, cu internet gratuit  pentru oraşele din România

Proiectul aflat pe cea de-a treia treaptă a podiumului a fost realizat de Costea Bogdan, fost student al Facultăţii de Arhitectură din Oradea. Acesta s-a remarcat printr-un amplasament compus din module care au la bază cadre de containere uzate şi închideri din scândură de brad, spaţiile amenajării deschizându-se şi având în centru un spaţiu verde. Amenajarea îşi propune să ofere vizitatorilor spaţii intime de informare şi relaxare. Propunerile de amenajare aflate pe locul doi şi trei în competiţia Eco Wi-Fi Zone Design au fost premiate de către Eco-Rom Ambalaje cu 700 şi, respectiv, 300 de euro.

Evaluarea proiectelor s-a realizat ţinând cont de urmatoarele criterii: calitatea estetică şi funcţională a amplasamentului propus, oferirea unei soluţii durabile, moderne, încadrată armonios în spaţiul propus şi uşor de adaptat şi implementat în orice zonă din ţară. Juriul care a desemnat câştigătorii concursului a fost compus din arhitecţi de renume: Arh. Adrian Ciocazanu, Arh. Mario Kuibus, Arh. Adrian Spirescu, Arh. Dorin Ştefan şi Arh. Robert Zotescu.

Concursul Eco Wi-fi Zone Design a fost promovat şi susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România. Partenerii acestui proiect curajos au fost Iqads, Arhimania, Arhiforum, Igloo, Designist.ro, Modernism.ro, Feeder.ro, Hipmag.ro şi GensduBien – Comunitatea oamenilor de bine.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0