fbpx

O atmosferă discretă de film noir

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Siarh TEXT: Siarh, Anca Rotar FOTO: Mihai Trofin

Povestea acestui apartament din București a pornit de la dorința beneficiarului de a avea atmosfera unei camere de hotel în propria locuință. Arhitecții au hotărât să mizeze pe nuanțe reci de gri, cu accente de negru, temperate de prezența lemnului. Spațiul astfel obținut are un caracter puternic și o discretă notă scenografică, amintind de un decor misterios de film noir

Interiorul a fost creeat de la zero, spațiul existent fiind unul nou construit, fără finisaje. Pentru început, arhitecții au corectat zona de intrare pentru a crea un hol cu un mic spațiu de depozitare și pentru a ascunde accesul spre dormitor.

Direcția estetică a fost dictată de zona de zi tip open space, ce reprezintă, atât din punct de vedere functional, cât și al limbajului arhitectural, centrul de interes al locuinței. Rolul său este accentuat de riflajul de lemn care o separă de zona de acces și stabilește atmosfera de mister, de spațiu privilegiat care trebuie protejat și descoperit. Gama cromatică, deși limitată, oferă un joc între gri, lemn și mici accente de galben discret pentru unul dintre pereții livingului, și negru, pentru mobilier și corpurile de iluminat.

living_poza 8

Conform dorințelor beneficiarului, dormitorul amintește de o cameră de hotel prin accentele de lumină și mocheta de pe pardoseală. Zona de dressing este camuflată de un paravan din lemn, ce servește drept fundal pentru pat.

Baia, cu o suprafață neașteptat de generoasă pentru un apartament cu două camere, păstrează linia cromatică a intregii amenajări, precum și jocul dintre gri, lemn și negru.

În întreaga amenajare, numeroasele lămpi – urmând o line industrială în spațiile cu destinații specifice și una mai soft, organică, în cele destinate relaxării – sporesc caracterul scenografic, misterios al spațiilor, permițând mai multe scenarii de iluminat în funcție de momentul zilei.

PROIECT: Apartament SM; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 60 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Siarh proiectare arhitectură și design; ECHIPA: dr. arh. Ion Mihai Flondor, dr. arh. Int. Silvia Ionescu; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0