fbpx

The Shingle House

După succesul cărţii „Arhitectura fericirii”, cunoscutul scriitor şi filosof Alain de Botton s-a decis să ducă mai departe campania pentru arhitectura contemporană de calitate înfiinţând o asociaţie non-profit care să se ocupe tocmai cu crearea acesteia: Living Architecture are ca scop realizarea unei reţele de case (momentan doar în Anglia) semnate de arhitecţi talentaţi şi recunoscuţi, care să poată fi închiriate de oricine doreşte să experimenteze un astfel de spaţiu modern. Localizate în zone foarte frumoase ale Angliei, cu potenţial turistic pe termen lung, casele pun în evidenţă o relaţie specială cu mediul natural, oferind totodată vizitatorilor confortul locuirii moderne la standardele cele mai înalte. Shingle House este una dintre ele.

Text: Living Architecture / adaptare Viorica Buică
Foto: © Living Architecture

The Shingle House

Volumul simplu, monumental, al The Shingle House este aşezat pe o plajă rar frecventată din Dungeness, un loc deosebit, cu multă poezie, care a fost declarat rezervaţie naturală pentru vegetaţia specială şi pentru multitudinea de păsări sălbatice care se găsesc în împrejurimi. În zonă se mai află doar câteva construcţii împrăştiate – cabane de pescari, unele dintre ele transformate în studiouri de artişti, două faruri, o clădire unde se încheie un mic traseu feroviar de coastă (cu locomotivă cu aburi) şi silueta gri a unei centrale nucleare.

The Shingle House

The Shingle House

Înainte de a stabili liniile acestui proiect, arhitecţii de la NORD, unul dintre cele mai apreciate birouri tinere din Anglia, au explorat zona în mai multe anotimpuri, încercând să-i surprindă diversitatea şi punctele forte, iar la final multe dintre elementele împrejurimilor şi-au găsit un corespondent în locuinţă: pardoseala din lemn roşiatic are drept reper covorul de flori ce îmbracă vara terenul din jur, iar influenţa cabanelor din lemn se simte atât în forme, cât şi în finisaje. Pentru a asigura permanent confortul necesar vizitatorilor, casa se poate deschide mult către exterior, oferind privelişti încântătoare – spre exemplu, la mezanin, o fereastră specială te cheamă să-ţi îndrepţi privirea către peisajul dramatic –, dar în egală măsură se poate închide în sine, protejându-se de vânturile puternice şi reci.

The Shingle House

The Shingle House

La parterul volumului principal au fost amplasate livingul, cu un şemineu din beton, şi trei dormitoare duble, cărora li se adaugă încă unul, similar, la primul nivel; cel de-al doilea volum găzduieşte o baie mai specială, cu o cadă neagră din beton şlefuit unde te poţi relaxa admirând peisajul, iar dincolo de acesta se găsesc bucătăria şi zona de dining, cu un perete mare din sticlă care se poate deschide în totalitate şi un altul care face trecerea către grădina acoperită.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0