fbpx

Milano 2013

Săptămâna designului la Milano a devenit imposibil de parcurs în intregime, dar asta e bine. Pe alocuri îngriită de curatori, pe alocuri haotică şi plină de nonsens, manifestarea revelează ca niciun alt târg din lume infinitele posibilităţi ale designului. Înoţi într-un ocean de abordări, declinări şi valenţe. Oraşul în sine devine o Republică a designului, se discută design, se mănâncă design, se respiră design. Această democraţie totală, în care cu toţii, de la vlădică la opincă, sunt invitaţi să ia parte într-o sărbătoare populară a unei industrii până nu demult elitiste, pe unii dintre noi ne bucură. Iată câteva produse alese pe sprânceană după reprezentativitatea lor pentru tendinţele dominante ale anului, dar care acoperă doar o fracţiune din noutăţile târgului. De aceea, vom reveni.

Text: Silvia Gugu

1. Design Studio WM. Lightness in Lines

Milano 2013

Puritatea şi delicateţea formelor imaginate de Studio WM reflectă de multe ori un exces de hedonism în defavoarea funcţionalismului. Cu toate acestea, mesele Troche din Corian sau Corian în combinaţie cu stejar ascund un spaţiu de depozitare destul de la-ndemână.
www.studiowm.com

2. Designer Paul Cocksedge pentru FLOS. Shade

Milano 2013

Lampa wireless lansată în timpul salonului de Cocksedge pare coborâtă din universul lui René Magritte. Magia constă într-un dispozitiv LED fixat în podea care elimină necesitatea cablurilor electrice iluminând abajurul de jos în sus. Lampa „pluteşte” suspendată prin fire invizibile, redusă la esenţial.
www.paulcocksedgestudio.com, www.flos.com

3. Designer Benoit Deneufbourg. Butterfly Lamp

Milano 2013

Lampa, realizată în atelierul designerului, este rezultatul unei varietăţi de tehnici de lucru al lemnului: raşchetare, şmirgheluire, laminare. Parte din expoziţia „Belgium is Design: The Art of Making” dedicată lui Henry Van De Velde.
www.benoitdeneufbourg.com

4. Interfeţe textile, designer Svenja Keune. Emotional dialogue

Milano 2013

Svenja Keune este interesată de posibilităţile de comunicare dintre oameni şi obiecte cu ajutorul tehnologiei. Cu o orientare pur fenomenologică, artista ignoră funcţionalitatea obiectelor, dedicându-se în schimb explorării interacţiunilor acestora cu expectativele umane, prin calităţile lor tactile, sonore sau vizuale.
www.facebook.com/svenja.keune

5. Designer Jennifer Heimann, Holm Giessler, Kai Eckoldt pentru Halloessen. POKI

Milano 2013

Poki este un sertar inspirat de vechile maşini de cusut daneze, care-şi face loc în diverse mese, noptiere sau etajere de lemn, combinând suprafeţele dure cu un buzunar textil colorat şi pufos.
www.hallo-essen.com

6. Designer Pinwu. Lu porcelain Tables

Milano 2013

Lu înseamnă rouă. Mesele cu blat de porţelan în culori pastelate, de diverse înălţimi, forme şi mărimi au fost inspirate de roua adunată pe frunze. Mesele fac parte din colecţia From Yuhang, o colaborare între o echipă internaţională de trei designeri şi meşteşugari din provincia chineză Yuhang.
www.fromyuhang.com

7. Curti Metallo & Youtool. Ventura

Milano 2013

Curti Metallo & Youtool au prezentat o colecţie realizată în întregime în cursul unui workshop on-line de către tineri designeri. Toate piesele sunt realizate din oţel şi au fost prima colecţie a brandului Curti Metallo, care s-a născut din acest proces, şi a atelierului Youtool care a produs obiectele.
www.curtimetallo.com, www.youtool.it

8. Designer Marcel Wanders pentru Moooi. Cloud Sofa

Milano 2013

„Cloud potato” sună mult mai bine decât „Couch potato”, mai ales pentru cei cu capul în nori.
www.marcelwanders.com, www.moooi.com

9. Hamacher-Kaspar. Banca copac

Milano 2013

Banca este produsă şi distribuită în atelierul designerului, un împătimit al lemnului. Un trunchi de copac e cioplit şi sculptat cu topoare speciale aduse din Japonia, un fierăstrău şi dălţi tradiţionale. Parte din expozitia „Belgium is Design: The Art of Making” dedicată lui Henry Van De Velde.
www.kasparhamacher.be

10. Designer Gerardo Mari pentru Danese Milano. Ushuaia

Milano 2013

În Salone Satellite, dedicat tinerilor designeri, am găsit chintesenţa eficienţei. Un scaun din numai două piese care se poate plia şi stoca; reduce la minimum consumul de materiale, efortul de producţie şi transportul (se livrează ne-asamblat într-un pachet plat).
www.gerardomari.com, www.danesemilano.com

11. Designer seré/dondossola pentru Slowd. SD/poltroncina

Milano 2013

Jeroen Seré, un designer belgian, şi Claudia Dondossola, un designer italian, lucrează împreună la marginea Milano-ului. Prin Slowd, reţeaua de design la km zero prezentată mai în detaliu în pagina următoare, designerii au propus acest scaun de o eleganţă şi un confort excepţionale, care a fost realizat manual de un meşteşugar din Bergamo, folosind numai îmbinări ale lemnului.
www.sere.tv, www.slowd.it

12. Designer Patricia Urquiola pentru Coalesse. Hosu

Milano 2013

Un mult-aşteptat scaun pentru lounge+lucru, care se desface pentru a se transfoma într-un chaise-longue şi pune la dispoziţie buzunare de depozitare pentru hârţogăraie, orificii pentru cabluri, o pernă pentru spate.
www.patriciaurquiola.com, www.coalesse.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0