fbpx

KraftMade la Design Your Christmas

Meşteşugarii KraftMade s-au pus la treabă ca să vă aducă de Crăciun lucruri de poveste făcute cu puterea mâinilor şi înţelepciune strămoşească. Colecţia realizată special pentru târgul româno-austriac Design Your Christmas de Rodica, Marcel şi Uwe evidenţiază elemente ale gospodăriei tradiţionale cum ar fi împletituri de bici, ţesături de preş sau obiecte de lemn recontextualizate pentru “gospodăria” contemporană.

KraftMade la Design Your Christmas

Obiectele vor fi expuse între 28 noiembrie şi 24 decembrie în incinta librăriei Cărtureşti din Băneasa Shopping City (intrarea dinspre Grand Cinema Digiplex) şi la galeria Kunstbarkeiten din Graz, Austria şi pot fi comandate pe măsurile cumpărătorilor la contact@kraftmade.ro.

Geantă-preş pentru gadgeturi (100% textile reciclate)

KraftMade la Design Your Christmas

Îl ştiţi – este preşul nostru cel de toate zilele, al bunicilor şi străbunicilor noştri. Făcute întocmai după tehnica tradiţonală a preşurilor, Rodica a ţesut la război hăinuţe de sărbătoare pentru laptop, Ipad şi toate gadgeturile voastre ca să reziste iernilor şi privirilor admirative ale celor din jur.

Geantă-preş din 100% textile reciclate

KraftMade la Design Your Christmas

De ce să nu reinventăm preşul tradiţional din textile reciclate şi să purtăm cu noi în fiecare zi o bucată de istorie dragă şi familiară? Geanta asta este făcută dintr-un preş vechi de 70 de ani, fiecare comandă fiind unicat cu preşuri ţesute de diverse comunităţi rurale din ţară.

Colier-bici de lole (din piele naturală)

KraftMade la Design Your Christmas

KraftMade la Design Your Christmas

Ai auzit de Fuga Lolelor? Este modul în care saşii alungau iarna, pocnind din nişte bice mari şi puternice, făcute după un secret meşteşugăresc vechi de sute de ani. Unul dintre ultimii păstrători ai secretului este pielarul Marcel, care a făcut acest colier-bici în inima Transilvaniei, ca tu să porţi o bucată de istorie.

Colier-bici de cai (din piele naturală)

KraftMade la Design Your Christmas

Pielarul Marcel a făcut colierul după cum se făceau odată bicele ţărăneşti pentru cai. Este lucrat cu o tehnică de împletitură falsă, două bucăţi de piele împreunate într-o simbioză perfectă care, în timp, devin una singură. Dragoste într-un colier.

Suport săsesc pentru prăjituri

KraftMade la Design Your Christmas

Suportul asta de prăjituri parcă vine din sufrageriile străbunicilor noştri. Este inspirat dintr-un pat baroc săsesc şi a fost făcut pentru tine de Uwe, un meşteşugar sas cu mână şi ochi fin, ca să-ţi aducă aminte de grandoarea şi eleganţa robustă a meşteşugului clasic. Baiţul folosit de Uwe are aceeaşi vârstă ca şi meşterul, 40 de ani, şi este 100% organic din rocă de mină şi sânge animal deshidratat, o reţetă secretă a tâmplarilor de odinioară care astăzi nici nu mai există pe piaţă.

Globuri de lemn

KraftMade la Design Your Christmas

Dacă-ţi plac globurile creative şi în armonie cu natura, uite ceva făcut de meşteşugarul Uwe pentru tine: globuri de lemn ca un abecedar al naturii: poţi şă vezi şi să simţi textura de nuc, cireş, păducel şi frasin. Şi dacă te apucă creativitatea, poţi chiar să le vopseşti ori de câte ori vrei.

Târgul este organizat de BUCHAREST DESIGN CENTER, platforma de promovare a designerilor români de produs, în relaţie cu publicul intern şi cu pieţele externe. (facebook event https://www.facebook.com/events/1432764083608780/?notif_t=plan_user_invited )

KraftMade este o reţea non-profit de meşteşugari şi creativi dedicată recuperării, cultivării, dezvoltării şi integrării în viaţa de zi cu zi a abilităţilor meşteşugăreşti provenite din patrimoniul cultural naţional. Le puteţi scrie pe contact@kraftmade.ro şi puteţi comanda, în afara obiectelor realizate special pentru Crăciun, şi alte lucruri de poveste cum ar fi mobilă şi elemente din lemn strunjite sau sculptate, ii cusute manual, obiecte de piele (tocuri de ochelari, de arme, cartuşiere vânătoreşti, genţi pentru motor, huse pentru gadgeturi, genţi, curele, brâie tradiţionale), piei de oaie argăsite manual, taxidermie şi câte şi mai câte le puteţi gândi.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0