fbpx

Forme acustice

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Geometria unei săli de spectacol sau a unei camere hi-fi se pliază, în principal, pe percepţia auditivă a audienţei şi pe calcule sonometrice, motiv pentru care designul acustic este un univers în care forma este dictată de raţiuni tehnice: de amplificare, de difuzare sau de absorbţie completă a undelor sonore. La fel este şi selecţia riguroasă de materiale. Ne-am aştepta, aşadar, ca designul cu rol acustic să fie, graţie celor de mai sus, anost şi restrictiv, dar se pare că înseşi constrângerile devin sursă de inspiraţie pentru noi idei elegante.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”6″]

[mp_image id=”3380″ size=”large” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”left”]

[/mp_span]

[mp_span col=”6″]

[mp_image id=”3382″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”left”]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

De semnătură

(foto: Caimi)

 Caimi Brevetti S.p.A., firmă cu tradiţie de peste 60 de ani, se adresează în principal zonei de office, funcţiune în care izolarea fonică este, mai ales în situaţii de open space sau partiţii din sticlă, dificil de realizat. Michele De Lucchi semnează, în 2012, designul unor panouri versatile, uşoare şi, după cum el însuşi spune, „destul de simple pentru a personaliza un interior, dar şi pentru a putea fi instalate în  ori­ce context”. Mitesco iau forma unor elemente fonoabsorbante de sine stătătoare sau posibil de fixat pe perete. O altă variantă, propusă de Alberto Meda şi Francesco Meda, şi produsă tot de Caimi începând din 2013, vine sub nu­mele de Flap şi reprezintă „panouri acustice care nu trebuie ascunse sau deghiza­te, structuri aeriene sau montate pe perete care conferă, la final, maximum de li­bertate de expresie.” Ambele modele sunt realizate prin tehnologia Snowsound® şi sunt din poliester 100% reciclabil, cu accesorii din metal şi plastic uşor de montat.

 

www.caimi.com

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”3375″ size=”large” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”left”]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Din lână de lemn

(foto: Baux)

 Producătorul suedez Baux a creat, alături de Träullit (un mic business de familie fondat în 1946) panouri şi plăci din lână de lemn, folosind cimentul ca liant. Materialul rezultat conferă nu numai o bună fonoizolaţie, ci şi o excelentă termoizolaţie şi reprezintă şi un element de reglare a umidităţii aerului din încăpere prin absorbţia excesului de vapori, după cum menţionează producătorii. Mai mult, materialul este rezistent la foc. Şi este şi reciclabil. Panourile acustice Baux vin în cinci variante posibile de design al feţei, şi anume cu linii verticale, orizontale sau diagonale, respectiv cu pătrate de şah sau puse în diagonală, şi în câte patru nuanţe de albastru, verde, roşu, portocaliu şi gri. Graţie dimensiunilor modulare ale plăcilor (sub formă de pătrate, dreptunghiuri, romburi sau hexagoane) gândite ca subdiviziuni ale unui panou (de 116 x 58 cm), posibilităţile de a combina diverse variante geometrice şi cromatice cresc exponenţial.

 

www.baux.se

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_grid_gallery ids=”3386,3385,3384″ columns=”3″ size=”medium” link_type=”lightbox” target=”false” caption=”false”]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Sau din fetru

(foto: Bla Station)

 Rămânem pe teritoriu suedez pentru a face cunoştinţă cu încă un sistem modular de perete, creat pentru a absorbi zgomotul şi ecoul, şi cu un design inspirat din tradiţia japoneză, mai precis din forma stilizată a frunzei de Gingko, simbol al longevităţii, dar şi al speranţei şi păcii, devenit emblemă stilizată a prefecturii oraşului Tokyo şi, în general, unul dintre cele mai apreciate şi mai recognoscibile, grafic, simboluri ale Estului îndepărtat. Paleta cromatică standard propusă de Bla Station cuprinde doar nuanţe de alb, gri şi negru, însă modulele pot fi laminate în peste de 30 culori care invită la crearea unor adevărate piesaje murale – un cer de primăvară sau o pădure de toamnă. Modulele au 50 cm lăţime, 42 cm înălţime şi 6 cm grosime şi sunt realizate din fetru din poliester, presat la cald.

 

www.blastation.com

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0