fbpx

Winterschool | 9 – 12 Martie

Winterschool este un eveniment bienal organizat de Asociația Studenților Arhitecți din Cluj-Napoca, care se desfășoară la Cluj și are ca scop realizarea unei platforme complementare studiului academic. În cadrul acestui proiect sunt organizate cursuri, prezentări și ateliere sub îndrumarea unor persoane pregătite și pasionate, cu o miză precisă, aceea de a aduce la un loc studenți, arhitecți , precum și persoane din alte domenii.

Ediția din acest an vine cu un concept rezultat în urma activităților Asociației din anul școlar 2016/2017 și anume o focusare pe cele trei mari direcții abordate în facultate. Așadar, și evenimentul nostru va gravita în jurul a trei teme principale: restaurare, urbanism și design, teme care se regăsesc și în cele trei direcții opționale pe care anii de studiu se ghidează din anul IV. Pentru fiecare din aceste trei ramuri, vom organiza câte un atelier scurt dar de impact, care va fi deschis studenților arhitecți și care va fi îndrumat de specialiști în domeniu și care se va concluziona cu o expoziție a soluțiilor elaborate. De asemenea, și conferințelevor urma aceleași teme, desfășurându-se în două zile și adunând în fața publicului câteva nume de seamă din țara noastră.

În cadrul ediției din acest an au loc mai multe ateliere ce se vor concluziona cu expoziții pentru a ilustra munca studenților. Astfel se vor desfășura: un Atelier Linogravură și Istoria Mobilierului, un Atelier Revitalizare Casa de Cultură a Studenților, un Atelier Urbanism „INlineONline”, un Atelier Modelare 3D și Randare în RHINOCEROS și un Atelier Design și Fabricare Mobilier Reciclat.

Invitații Conferințelor Winterschool, care se vor desfășura în zilele de 10 și 11 martie, sunt până la această oră: Dragoș Dascălu – care va lansa cartea sa „Arhitecturi Relaționale” și care îl va avea alături pe Sabin Borș; Vlad Eftenie – care va susține o prezentare despre Fotografia de Arhitectură, Claudiu Ionescu – care va vorbi despre Rino Architecture și Dan Clinci care ne va spune povestea concursului Turnul celor trei vârste. De asemenea și membrii Asociației noastre vor lansa un nou număr al ZiAr-ului – Zi de Arhitectură.

Toate inițiativele pe care le vom desfășura în cadrul acestei ediții Winterschool vor avea în lumină studenții și dorința de a crea un cadru prin care ne putem dezvolta profesional împreună.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0