fbpx

Human Extension – expoziție de pictură și video-mapping, de Victor Fota și Aural Eye

Human Extension – expoziție de pictură și video-mapping, de Victor Fota și Aural Eye

Pictura devine o disciplină a viitorului prin temele abordate și împletirea cu proiecțiile video într-o expoziție eveniment.

Pe 14 martie a avut loc la Galateca vernisajul expoziției de pictură Human Extension, realizată de Victor Fota. Timp de o săptămână, studioul de video-mapping Aural Eye va anima lucrările prin proiecții de lumină construite pe detaliile fiecărui tablou. După aceea, expoziția conținând tablourile va rămâne deschisă până pe 6 aprilie.

Prin suprapunerea celor două forme de artă, artiștii nu și-au propus doar să atragă publicul într-o călătorie vizuală inedită, ci și să exprime, ca idee general valabilă, nevoia de interconexiune între calități ale unor domenii diferite pentru a crea progres și a construi povești mai puternice.

Colaborarea dintre Victor Fota și Aural Eye a apărut ca ceva firesc datorită prieteniei lor și a sincerității cu care își împărtășesc marile preocupări ale zilei. Întâmplător, această interconexiune între disciplinele pe care le practică a ajuns să întărească tocmai conceptul pe care Victor îl exprimă în seria de picturi expuse, anume Human Extension:

„Proiectul Human Extension a pornit de la doua idei principale. Una filozofica, ce are la bază conceptul legăturii profunde dintre specia umană și tehnologie – încă de la începuturile speciei homo habilis, prin utilizarea intrumentului, s-a creat o relație de «simbioză» între cele două părți, legătură ce a forțat o evoluție accelerată a creierului uman. Această relație om-instrument este din ce în ce mai greu de separat, iar în viitor, probabil, omul și mașinăria se vor confunda. Cealaltă idee cuprinde experiențele personale cu tehnologia ca extensie a propriului corp. Cu ajutorul introspecției am urmărit să ilustrez moduri în care tehnologia m-a traumatizat sau m-a ajutat în același timp. Așa că am relatat o legatură neutră, nici critică nici laudativă la adresa tehnologiei avansate.” (Victor Fota, pictor).

Aural Eye: Dacă Victor e HUMAN, noi suntem EXTENSION. Singularitatea este un subiect care ne preocupă și este o enormă bucurie să ne exprimăm artistic pe această temă.

Două exemple de lucrări animate disponibile aici: https://goo.gl/9RKNAC și https://goo.gl/aSFywG.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0