fbpx

Arta stradală de la Sibiu – făcută să inspire generații

Sibiu International Street ART Festival este cea mai amplă inițiativă de acest gen din țară, iar faptul că atât de multe lucrări sunt realizate pe zidurile gri ale școlilor și liceelor din oraș îl face unicat în lume și îl plasează pe harta mondială a street art-ului.

În acest an, 27 de artiști din România, printre care Kitra, The Orion, Kero Zen sau membrii de la Sweet Damage Crew, alături de străinii Urka din Italia, Wasp Elder din UK și Camilo din Portugalia au muncit timp de zeci de ore la transformarea în lucrări de mari dimensiuni a schițelor alese în urma unei selecții de proiecte street art. În total, peste 1.400 metri pătrați de picturi murale îi completează pe cei 2.000 mp realizați anii trecuți, dând culoare zidurilor din zone mai puțin favorizate din oraș.

Toate cele 48 de lucrări realizate până acum în 12 locații din oraș sunt incluse în Sibiu Street Art Tour, singurul din lume de acest gen și de o asemenea amploare. Circuitul de artă de la Sibiu reprezintă un nou mod de a valorifica o plimbare în oraș, în care poți bifa atât zone din afara centrului istoric, cât și lucrări de artă în aer liber. Mai mult decât atât, este o alternativă la turismul obișnuit, fiind o atracție în sine pe care nici un alt oraș din România, cel puțin, nu o are.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0