fbpx

Preselecții pentru programul de burse SoNoRo Interferențe

Programul de burse SoNoRo Interferențe continuă și anul acesta și anunță o nouă serie de preselecții pentru tineri bursieri, în Cluj-Napoca, pe 10 februarie, iar în București, pe 11 februarie. Înscrierea pentru preselecții se face prin formularul disponibil pe www.interferente.sonoro.ro, până la data de 8 februarie 2018.

Înființat în urmă cu 12 ani, SoNoRo Interferențe oferă posibilitatea muzicienilor cu vârste cuprinse între 14 și 31 de ani de a studia alături de profesori de muzică de la Academia Regală de Muzică din Londra, Academia de Muzică din Riga, Musikhochschule din Köln, Conservatorul Ceaikovski din Moscova sau Academia de Muzică din Freiburg. Bursierii selectați în urma preselecțiilor vor călători la Montepulciano, în Italia, la Port Cultural Cetate, în România, sau la Traunstein, în Germania, unde, timp de o săptămână, vor studia cu maeștri renumiți un repertoriu pe care îl vor susține la finalul workshopului, în mai multe concerte publice. Toate costurile de deplasare, cazarea și cursurile sunt acoperite de cuantumul bursei. Programul de mentorship SoNoRo Interferențe este susținut de Grupul CEZ în România și Institutul Cultural Român.

Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și inițiatorul programului SoNoRo Interferențe, declară: “De abia așteptăm să cunoaștem noi tineri talentați, să lucrăm împreună și să-i ajutăm să-și descopere drumul spre lumea muzicală de vârf. De la începutul programului SoNoRo Interferențe, mai mult de 300 de tineri au participat la workshopuri, ni-i amintim pe toți și ne face o deosebită plăcere să le urmărim parcursul și reușitele pe care le-au obținut din momentul întâlnirii noastre. SoNoRo Interferențe este imboldul pe care dorim să-l dăm tinerilor la început de carieră muzicală și sperăm că și anul acesta vor răspunde cât mai mulți invitației noastre.”

În 2018, profesori și mentori vor fi violistul român Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și membru la Ansamblului Raro, pianista britanică Diana Ketler, directoarea artistică a Festivalului SoNoRo și profesoară la Academia Regală din Londra, pianistul leton Janis Maleckis, profesor la Academia de Muzică din Riga, violoncelistul german Justus Grimm, profesor la Academia de Muzică din Antwerp, Christoph Wyneken, dirijor si profesor la Academia de Muzica din Freiburg, Mihaela Martin, profesoară de vioară la Musikhochschule, Köln, Alissa Margulis, profesoară de vioară la Conservatorul Regal din Anvers și Alexander Bouzlov, profesor de violoncel la Conservatorul Ceaikovski, Moscova.

interferente-2018

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0