fbpx

VOX Technology Park – performanță tehnică și transparență cu sticla Guardian Glass

Clădirea de birouri Vox Technology Park din Timișoara setează noi standarde pentru viitoarele proiecte arhitecturale, obținând recent premiul „Arhitectura Construcțiilor Publice” în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, considerat cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România.

VOX Technology Park este mai mult decât o simplă clădire de birouri, este un business hub de ultimă generație și un exemplu uimitor despre cum să combini design-ul arhitectural inovator cu bunăstarea, confortul și siguranța locatarilor clădirii.

Arhitecții și proprietarii au ales pentru acest proiect tehnologii avansate și materiale sustenabile, urmărind astfel ca rezultat o clădire verde, eficientă din punct de vedere energetic. La obținerea certificării BREEAM Excellent cu 85,6%, cel mai mare punctaj acordat vreodată în România unei clădiri verzi, au contribuit și panourile din sticlă cu control solar de la Guardian SunGuard® SNX 50/23 pe fațadele sud și vest și Guardian SunGuard® SN 70/35 pe fațadele nord și vest.

Echipa de arhitecți de la Studio ARCA SRL din Timișoara a ales pentru fațade gama de produse din sticlă Guardian SunGuard întrucât acestea îi ajută să proiecteze o clădire cu un design ieșit din tipare, folosindu-se de lumina naturală, în timp ce poate contribui la reducerea consumului de energie. Cele două produse din sticlă cu control solar Guardian SunGuard® SN 70/35 și Guardian SunGuard® SNX 50/23 oferă o transmisie ridicată de lumină naturală, care ajută la reducerea nevoii de a folosi lumină artificială și aer condiționat și, prin urmare, la diminuarea costurilor energetice.

dsc_5559

Guardian SunGuard® SN 70/35 reprezintă un model de sticlă arhitecturală inovator, peliculă cu două straturi de argint, cu transparență ridicată și neutralitate a culorii transmise. Această sticlă permite ca o cantitate importantă de lumină naturală să pătrundă în clădire, având o transmisie luminoasă de 70%, în timp ce căldura solară este blocată, factorul solar fiind doar 35%. Produsul are un aspect neutru, cu o ușoară tentă albăstruie și este o soluție ideală pentru clădirile proiectate să se bucure de multă lumină naturală.

Guardian SunGuard SN 70/35 ajută la reducerea costurilor pentru lumina artificială și oferă o combinație excelentă între protecția solară și izolarea termică eficientă. Produsul este ideal pentru fațadele realizate integral sau cu suprafețe mari din sticlă, fiind disponibil inclusiv în varianta laminată cu folie de protecție acustică, pentru mai multă securitate și confort, aspectul exterior fiind identic.

Pe fațadele sud și vest ale clădirii a fost folosită sticla cu protecție solară Guardian SunGuard® SNX 50/23,  datorită performanțelor și esteticii sale excepționale. Cu o selectivitate de primă clasă și cea mai mare disponibilă pe piață la acel moment, Guardian SunGuard SNX 50/23 permite ca 50% din lumina naturală și doar 23% din căldura solară să pătrundă în clădire.

Combinat cu o valoare Ug ultra-scăzută de 1.0 W/M2K pentru o unitate de vitraj dublu, SNX 50/23 creează o barieră în orice fațadă, contribuind la reducerea pierderilor de căldură din clădire și a nevoii de răcire mecanică. Toate acestea sunt furnizate într-o sticlă cu o transmisie bună a luminii, cu o reflexie scăzută, ce ajută la atingerea designului dorit și contribuie în același timp la crearea unui mediu mai confortabil de viață și de lucru în interiorul clădirii. Performanța inovatoare a Guardian SunGuard SNX 50/23 constă în faptul că poate obține punctaj suplimentar în certificarea BREEAM, în cadrul categoriilor „Energie” și „Well Being”.

Pentru mai multe informații vizitați: www.guardian-possibilities.com

Proiect: VOX Technology Park; Adresă: Calea Torontalului nr. 69, Timișoara; Regim de înălțime: S+P+10E, S+P+6E+Er; Suprafața construită desfășurată: 35 145 mp; Proiect Arhitectură: Studioarca; Arhitecți: Radu Golumba, Luminița Pascu, Mihaela Rusuleț, Laurențiu Balu; Echipa Studioarca: Călin Pascu, Claudiu Oprița, Florin Gherman, Daniel Ursu, Eduard Benga, Felix Pantalici, Miodrag Stoianov, Ioan Bușe; Structură: Vidya Proiect; Instalații: Agasi, Melbo Instal, Eta 2U; Arhitectura peisajeră: Studioarca; Client: VOX Property Group; Project manager: Hafner Solutions; Colaboratori: Vydia, Agasi, Melboinstal, Eta2U, Profial, Alcoline; Consultanți: ADP Breeam Assessor, Building Fire Protection; Finalizat: 2017

Proiect prezentat în igloo #186 octombrie-noiembrie

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0