fbpx

A fost inaugurat un munte de aventură. BE-MINE

Fostul oraș minier a cerut ca prin acest proiect să se adauge noi funcții muntelui de steril, înalt de 60 de metri cât și reamenajarea vechilor clădiri industriale într-un hotspot cultural unde istoria orașului poate fi experimentată într-un mod jucăuș. Topografia peisajului și-a recăpătat structura și se face vizibilă printr-o pădure de stălpi din lemn: 1,600 de foste sprijiniri vericale ale galeriilor minei de cărbune sunt ancorate în flancul nordic al multelui de Steril de sus până jos.

beringen-postindustrial-landscape-playground-01-hannah-schubert

Stâlpii circulari fac referință la minele din trecut ei fiind folosiți pentru a sprijini kilometrii întregi de minie subterane. Este un gest spațial puternic și o intervenție care se referă la scara dealului și la prezența patrimoniul industrial din amplasament. O parte dintre stâlpii de lem au fost dedicați unui parcurs de joacă aventuros cu grinzi de balans, plase de alpinism, hamace, un labirint și un traseu cu frânghie. Stâlpii sunt amplasați într-o rețea ce are ca rezultat un efect de perspectivă interesantă: crează o experiență vizuală care amintește de arborii minieri întunecați ai trecutului.

beringen-postindustrial-landscape-playground-22-carve-marleen-beek

În mijlocul pădurii de stâlpi de lemn se află o suprafață mare de joacă, în formă de prismatică. Acesta a fost „drapată” peste steril accentuând linile sale de înălțime – un gest vizibil de departe. Suprafața este un obiect provocator, care se îngustează la partea de sus și „se destramă” la poalele dealului. Acest peisaj tectonic oferă spațiu pentru o variație nesfârșită de opțiuni de joacă și este dotat cu tuneluri de crawling, suprafețe de alpinism cu mânere și „scări gigant”. Atracția sa spectaculoasă este un tobogan, lung de mai mult de douăzeci de metri, amplasat la jumătatea dealului, integrat în relieful suprafeței de joacă din beton.

beringen-postindustrial-landscape-playground-13-carve-hannah-schubert

Diferitele suprafețe prismatice invită copiii să urce, să se joace, să se ascundă și să descopere. Suprafața e formată din puncte de trecere înclinate, orizontale și verticale, inspirate de arborii minei subterane. Toate-elemente de joacă integrate atât în pădurea destâlpi cât și în suprafața de joacă prismatică au un lucru în comun: provocarea copiiilor punct de vedere fizic, joaca împreună și folosirea abilităților motorii.

beringen-postindustrial-landscape-playground-03-benoit-meeus

Senzația de înălțime și de creșterea nivelului de dificultate al „Parcursului” – cu cât te urci mai sus cu atât mai dificil devine – cere o colaborare și încurajare reciprocă. Cooperarea și stimularea sunt prin urmare în mod intrinsec legate de experiența de joacă și actează mnemotic, ca o referință imaterială pentru munca fizică grea a foștilor muncitori minieri care, riscându-și viețile împreună, trebuiau să aibă încredere necondiționată unii în alții.

beringen-postindustrial-landscape-playground-09-benoit-meeus

Vizitatorii pot face o plimbare pe taluzul ridicat bucurându-se de vederi panoramice asupra peisajului din jur – Limburgul minier.  Împreună, pădurea de stâlpi, suprafața de joacă prismatică și piața cărbunelui crează un plus de valoare unică al proiectului Adventure Mountain gândit de Antea Group. Ansamblul reprezintă o contribuție convingătoare a tranziției de la cea mai mare parte a patrimoniului industrial din Flandra spre un proiect comunitar, turistic, recreativ. În data de 9 septembrie 2016 Aventure Mountain (muntele de aventură) a fost inaugurat festiv.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0