fbpx

À vélo au cinéma – Pedalează spre cinema, un eveniment dedicat pasionaților de ciclism

Institutul Francez din București dă pe 10 iulie startul unei veri responsabile printr-un eveniment care se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale.

À vélo au cinéma – Pedalează spre cinema, un eveniment dedicat pasionaților de ciclism

À vélo au cinéma va pune vineri, 10 iulie, bicicliștii în centrul atenției, dedicându-le o zi întreagă de evenimente: filme, sfaturi practice pentru repararea bicicletelor sau prezentarea unor proiecte de interes pentru iubitorii de biciclete.

Între orele 10:00 și 22:00, doritorii vor putea învăța cum se repară o bicicletă, cu ajutorul celor de la BițaColor dar și cum să realizeze creativ obiecte din produse reciclabile de la organizația WunderKraft.ro. Cei care sunt în căutatea genții perfecte pentru bicicletă o pot găsi la standul Remesh cu produse reciclate.

#OPTAR va amenaja un traseu unde copiii își vor putea testa abilitățile de a conduce bicicleta. Și tot pentru copii (între 5 și 11 ani) se vor organiza ateliere de îndemânare pe bicicletă, cu premii.

À vélo au cinéma – Pedalează spre cinema, un eveniment dedicat pasionaților de ciclism

De la ora 18.30, la Cinema Elvira Popescu va avea loc întâlnirea #OPTARlaVeloCity, în cadrul căreia Marian Ivan va descrie principii și metode aplicate care au transformat radical până și cele mai aglomerate metropole, ca urmare a participării OPTAR la conferința anuală VeloCity (Nantes, 2-5 iunie). În cadrul acesteia românii au prezentat proiectul Drumuri Verzi în București, care vizează infrastructura prietenoasă cu pietonii și bicicliștii.

Ziua se va încheia la cinema cu proiecția Solidream, despre călătoria a 3 bicicliști care au parcurs 54.000 km în jurul lumii.

Intrarea este liberă (cu excepția proiecțiilor de film).

Evenimentul se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale, în contextul în care, între 30 noiembrie și 11 decembrie 2015, Parisul va găzdui cea de-a 21-a Conferință a părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0