fbpx

Adelina Ivan, un brand despre matematică şi poezie

Adelina Ivan este un nume aflat pe lista de to-do în materie de shopping asumat şi influenţat de piaţa locală de design a român­ce­lor şi nu numai. Un brand ce promovează simplitatea, geometria şi austeritatea, în tăieturi curate şi linii clare, dar fluide, o cheie de design ce relevează şi povesteşte despre personalitatea celei care îi îmbracă pie­sele, a căpătat simpatie şi preferenţialitate din partea publicului, faţă de care a venit cu un pas mai aproape, atunci când a deschis un showroom dedicat, pe care l-am vizitat cu ocazia Romanian Design Week.

Un interviu de: Ioana Casapu
Foto: Vlad Brăteanu

 Adelina Ivan, un brand despre matematică şi poezie

Cum priveşti apariţia RDW şi cum a influen­ţat participarea ta ca designer în contextul acestui eveniment?

RDW este singurul eveniment dedicat de­sig­nu­lui autohton, o iniţiativă care a influenţat creşterea şi sedimentarea pieţei de design, reu­şind să conecteze publicul cu acest do­me­niu. Prin participarea la acest eveniment s-a creat o legatură vie între public şi designer.

Care este starea de spirit pe care o „îmbracă” colecţiile tale? Care este filosofia brandului de design Adelina Ivan?

Colecţiile mele au o construcţie geometrică, pe o bază neutră, funcţională şi austeră, de­ri­vată dintr-o estetică nordică, mai preocupată de construirea eului decât de exprima­rea lui. Brandul Adelina Ivan spune o poves­te despre armonie în alb şi negru, despre lu­crurile simple, despre matematică şi poezie.

Adelina Ivan, un brand despre matematică şi poezie

Adelina Ivan, un brand despre matematică şi poezie

Cum a apărut showroomul tău şi cât de important este pentru un designer autohton să aibă un astfel de spaţiu – versus posibilitatea de a vinde în magazine?

Aveam nevoie de un spaţiu delimitat care să mă reprezinte, iar atelierul care a funcţionat o vreme ca si showroom nu mai era suficient nici ca spaţiu şi nici ca imagine. Este foarte important să fii prezent în magazine, să ai un corner dedicat, însă, cum bine ştim, în Bucureşti sunt doar câteva astfel de locuri. Pentru un designer care şi-a creat deja un nume, un showroom reprezintă cea mai bună soluţie de imagine. „Brandul Adelina Ivan spune o poveste despre armonie în alb şi negru, despre lucrurile simple, despre matematică şi poezie.”

Adelina Ivan, un brand despre matematică şi poezie

Cel mai interesant loc în care ai ajuns în ultimele 12 luni?

Sintra, Cabo da Roca – Portugalia.

Poves­teşte-mi o zi obişnuită din meseria ta.

În ultima vreme este totul foarte amestecat fiindcă mă ocup mai mult de partea admi­nistrativă şi nu mai stau în atelier atât cât mi-aş dori, însă încerc să mai simplific lucrurile şi îţi pot spune că săptămâna de lucru va începe marţi şi se va termina joi, iar o zi obişnuită ar fi cam aşa: o oră de sport dimineaţa devreme, apoi în atelier până după-amiaza şi o scurtă vizită la showroom în funcţie de întâlnirile programate. În zilele libere îmi propun să vizitez locuri noi, să citesc, să merg la muzee, să călătoresc, să ăadun şi să culeg.

O piesă vestimentară care îţi defineşte alegerile şi de care nu te desparţi niciodată?

Pantalonul simplu sau combinat cu rochie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0