fbpx

Alice în ţara ochelarilor. Lunet Store, o amenajare marca Bogdan Ciocodeică Studio

Lunet este o marcă românească lansată în 2019, a cărei misiune este de a „democratiza” ochelarii, cei ce poartă semnătura brandului fiind prietenoşi cu orice tip de buget, fără compromisuri în ceea ce priveşte calitatea şi designul. Recent, brandul şi-a deschis primul magazin, o continuare vizuală a esteticii sale, concretizată într-un micro-univers jucăuş, captivant şi acaparant, unde accentul este pus pe interacţiuni cordiale şi pe reconectarea socială post-pandemie.

Conceptul a fost de a crea un ambient cald şi primitor, unde experienţa alegerii unei perechi de ochelari – un accesoriu important, care face lumea din jur să apară mai clară şi, în acelaşi timp, poate schimba total „arhitectura” feţei – să devină una relaxată, intimă. Astfel, s-a urmărit o distanţare clară de imaginea tipică, austeră şi aseptică, asociată cu achiziţionarea ochelarilor, spaţiul finalizat apărând ca un living room colorat, confortabil, dar şi surprinzător, care aşteaptă să fie explorat.

Lunet-Store-Bogdan_Ciocodeica_7

Amenajarea lasă neatinsă structura interioară a clădirii în care este inserată şi nu foloseşte decât elemente strict esenţiale. În loc de pereţi ficşi, solizi, noul spaţiu este delimitat şi organizat de o serie de perdele mobile argintii, care dau tonul pentru o atmosferă jucăuşă budget-luxury şi, de asemenea, au rolul de absorbţie a zgomotului. Zona centrală a fost amenajată ca un mini-lounge care invită la socializare, înconjurat de mobilierul de expunere placat cu ceramică în culori vii şi dotat cu oglinzi, permiţând astfel mai multor clienţi să probeze ochelari în acelaşi timp.

Lunet-Store-Bogdan_Ciocodeica_8

Numeroasele texturi promit o experienţă senzorială completă şi exuberantă, cu accent pe calitatea designului. Mobilierul zonei de relaxare constă în trei fotolii Botolo de la Arflex, model creat de Cini Boeri în 1973, dintre care cel în varianta îmblănită subliniază, încă o dată, ideea de confort.

Lunet-Store-Bogdan_Ciocodeica_9

Corpurile de expunere cu rotile permit o reconfigurare uşoară a spaţiului, iar oglinzile, dincolo de rolul de a ajuta la alegerea perechii de ochelari potrivite, amplifică spaţiul şi creează un fascinant joc de reflexii. Vizitatorul poate avea impresia că, asemenea lui Alice, eroina lui Lewis Carroll a păşit prin una dintre aceste suprafeţe reflectante şi a pătruns într-un univers magic. Astfel, Lunet Store continuă promisiunea brandului de a oferi nu numai ochelari de calitate, la un preţ accesibil, ci şi o experienţă inedită şi completă.

Lunet-Store-Bogdan_Ciocodeica_10

PROIECT: Lunet Store; AMPLASAMENT: Bucureşti; SUPRAFAŢA: 85 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Bogdan Ciocodeică Studio; ECHIPA: arh. Bogdan Ciocodeică, arh. Adelina Cucoranu, arh. Ana Porim; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0