fbpx

Amenajarea unui cabinet stomatologic pentru copii

Când a acceptat provocarea de a amenaja cabinetul Dent Estet 4 Kids, designerul Hamid Nicola Katrib nu a ştiut la ce să se aştepte, fiind primul de acest gen din portofoliul său. Pentru că este un spaţiu cu o destinaţie strictă (clinică stomatologică pentru copii), brieful clientului a fost foarte clar de la început, la fel şi timpul de execuţie: fix trei luni. Pe partea de creaţie, în schimb, designerul a avut mână liberă şi spune că, după o perioa­dă în care s-a gândit care va fi conceptul, inspiraţia a venit când a început să deseneze, toate schiţele creionând aceeaşi idee.

Text: Elena Drăghici
Foto: Alex Melente

Amenajarea unui cabinet stomatologic pentru copii

Grădina wonderland este conceptul de la care a pornit amenajarea clinicii şi care se regăseşte în zona de aşteptare şi cea de recepţie de la parter. „Pe geam se văd mereu copacii şi grădina, aşa că mi-am propus să le aduc cumva şi în interior. Desenele s-au mai schimbat de-a lungul lucrărilor, dar imaginea în mare o aveam în minte”, ne-a spus designerul.

Amenajarea unui cabinet stomatologic pentru copii

Clinica mai cuprinde două zone de joacă pentru copii, trei cabinete tematice cu câte cinci unităţi dentare, o sală de şedinţe, trei spaţii dedicate echipei medi-cale şi un ultim spaţiu unde copiii îşi revin după intervenţiile care presupun şi o anestezie generală. Constrângerile au venit în primul rând din însăşi destinaţia proiectului. Designerul a trebuit să ţină cont de toate detaliile specifice unei clinici stomatologice: poziţionarea unităţilor dentare, numărul locurilor pentru zona de aşteptare, integrarea unui sistem video şi a unuia legat de echipamentele medicale. Majoritatea mobilierului a fost realizat pe comandă (la Casa Ştefănescu), după schiţele şi indicaţiile lui Nicola, cu excepţia pieselor tapiţate care au fost realizate la Meranti Studio.

Amenajarea unui cabinet stomatologic pentru copii

Sistemul de iluminat de la parter este de la Barrisol, completat de trei lămpi în formă de albinuţe care se învârt deasupra mesei roşii în formă de ghiveci care are şi o margaretă în mijloc. „Pentru acestea din urmă am contactat-o pe Anca Fetcu. I-am spus că vreau trei albine, cu aripi de plexiglas şi în cele din urmă am ajuns la această variantă propusă de ea.” Anca Fetcu nu este singurul designer român care a colaborat la acest proiect. Costi Ioniţă a realizat şi el o parte dintre elementele de decor. Spre exemplu, creioanele colorate care susţin tavanul au fost sculptate de el. O altă provocare a proiectului au reprezentat-o finisajele pentru pardoseli. Pentru că aici era iniţial o casă cu parchet vechi de stejar şi tapet lipit de pereţi, munca a fost cu atât mai mare având în vedere timpul re­lativ scurt de execuţie.

Amenajarea unui cabinet stomatologic pentru copii

Amenajarea unui cabinet stomatologic pentru copii

Dacă pentru zona de recepţie s-a optat pentru plăci ceramice 10 Ora Italia, scara de marmură şi camera de joacă au fost îmbrăcate cu mochetă, iar cabinetele au fost finisate cu covoare PVC personalizate pentru fiecare în parte, în acord cu tematica abordată: pinguinii, piraţii sau puzzle-ul.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0